Kazanlar onlar için kaynadı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sokaktaki kedi ve köpekler  “bizin cam dostlarımız” deyip onlar için kazanlarda et ve kemik pişirip sokak hayvanlarının karnını doyurdular. Arsuz Belediyesi, Jandarma ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği etkinliğin insanlara örnek olması temennisinde bulunan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, insanların bir çoğunun bile günümüzde yarı aç yarı tok yatağa girdiğini belirterek hükümetin belediyelere desteğinin azlığından belediyelerin ise imkanların kısıtlılığından yakındı.

Arsuz’daki kasap, market ve bakkallarında malzeme desteği sunduğu etkilikte sokak hayvanları da kendilerine verilen yiyecekleri iştahla yediler.

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli Düşer, etkinlik ile ilgili yaptığı konuşmada; “Sokak hayvanlarının sıcak yemek, sıcak yatacak bir yer için etkinlik düzenledik. Biz bu etkinliği yapan değiliz ama bu eylemin sürdürülmesi için bir adımdır. Umarız diğer ilçelerde devam eder. Arsuz Belediyesi ile ortak yaptık. Amacımız; farkındalık yaratmak, hayvanların yaşaması için insanlarımızı bilinçlendirmek, sokak hayvanlarımızın bir gün değil, her gün doymaları ve aç kalmamalarıdır.” Dedi.

“Sokak hayvanlarına yöneltilen şiddet hukukta suç olarak değerlendirilmeli”

Etkinliğin Hatay’da kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Arsuz Çevre Koruma Müdürü ve Veteriner Hekim Şerif Akçalı,  sokak hayvanlarının zaman zaman maruz kaldıkları şiddet ve işkencenin hukuki boyutunun kanunla cezalandırılması gerektiğini “Sokak hayvanlarına yöneltilen şiddet hukukta suç olarak değerlendirilmeli” diyerek şunları söyledi:

Bu canlılar su ve yemek dışında bir şey talep etmediklerini ve de bir sonsuz sevgi verelim, başkaca bir talepleri yoktur. Türkiye’nin kanayan yarası olarak sokak hayvanların ciddi sıkıntıları vardır. Hukuki anlamda da bir düzenleme yapılmasıdır. Öncelikle sokak hayvanlarına şiddetin kabahatler kanunundan kaldırılması ve bir suç olarak değerlendirilmesi düşüncesindeyim. Doğa hepimizin doğası, hepimizin yaşaması için ortak bir kültür oluşursa, bu sokak hayvanları için bir barınaktan çok doğal yaşam alanı oluşturulursa hayvanlar ve insanlar daha mutlu olacaktır diyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.