“Aşılı olan olmayan ayrıştırması olmamalı Malesef ki siyaset bu alanda elinden geleni yapıyor!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İçişleri Bakanlığının PCR testini zorunlu tutması genelgesinin iptali için Danıştay’a dava açıldı. Konuyla ilgili açıklama dün İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde yapıldı…

PCR Genelgesinin iptali için  31 Ağustos 2021 salı günü açılan davanın ikincisinin de Ankara’da açılacağını duyurdu.

Osman Ünsal, “İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile alakalı ikinci davamızı 3 EYLÜL Cuma günü ANKARA / DANIŞTAY’A açacağız.” şeklinde twett paylaştı.

BİRKONFED Başkanı Osman Ünsal, “Adil olmayan ve hukuksuz olan bu süreçte ülkenin huzurunu bozacak hiç bir gelişmeye meydan vermeyiz. El ele olursak, umutlu olursak, direncimizi güçlü tutarsak kazanırız.” dedi. Açılan davalarla tepki ortaya koymak ve kamuoyu tepkisi ortaya koymak düşüncesinden yola çıktıklarını ifade eden Ünsan, emek verip mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

Gelinen süreçte alınan kararların milleti ekonomik, sosyal gerekse psikolojik olarak milleti zora sokacağından tüm siyasi partilerle görüştüğünü sıkıntılı süreci paylaştığını  ancak somut sonuçlar elde edemediklerini anlatan BİRKONFED Başkanı Osman Ünsal, “Yani bu saatten itibaren  hiçbir siyasi partiler Efendim Bizim haberimiz yoktu Biz bilmiyorduk biz bu kadar olduğunu düşünmüyorduk gibi bir savunmaya giremez” dedi.

Yaklaşık 2 ay boyunca vatandaştan gelen şikayetleri iktidar partisine ilettiklerini ancak verdiği mücadelede hiç bir sonuç alamadığını belirten Osman Ünsal, “Sağlık Bakanın uyguladığı sağlık politikaları maalesef  şeffaf ve doyurucu değil. Biz bu konudaki kaygı ve endişelerimizi Sağlık Bakanlığına da söyledik. Ne iktidar ve muhalefetten bir destek bulamadık. Sonuçta hepimiz bir şekilde bir siyasi partiden hesap sorma durumundayız Neden Çünkü hepimiz seçmeniz hepimiz oy veriyoruz. Ev sahibi olarak hakkımızı hukukumuzu sonuna kadar aramak Ve sonuna kadar sormak zorundayız.  Tabii ki sürece baktığımızda yanlışlıklar var Özellikle bu kararlar neticesinde bu aşılama ile başlayan süreçte i sıkıntılar yaşamaya başladı. Gelinen süreçte belirsizlikler var.” diyerek kaygılarını dile getirdi.

“Aşı olan da olmayan da kaygılı” 

İnsanların iş anlamında çok sıkıntılar yaşayacağını ve u sıkıntılı sürecin olumsuzluklarını yaşanacağına dikkat çeken BİRKONFED Başkanı Osman Ünsal, Türkiye’nin farklıları ile güzellikleri taşıdığına işaret eden Osman Ünsal, ülke insanının şimdilerde de aşılı aşısız dile ayrıştırılmaya çalışıldığına işaret etti. 

“Sabote ediliyor yapılmamalı”

Toplumda ciddi bir korku ve kaygı süreci yaşandığına işaret eden Ünsal, aşı olan “devletime güveniyorum” deyip aşı oluyor. Aşı olan “işimi kaybetmek istemediğim için aşı oldum” diyor. Ülkenin bu gibi ayrıştırmaya gitmemesi gerekir Malesef ki siyaset bu alanda elinden geleni yapıyor.

Türkiye kardeşliği havasında ve samimiyetinde bu süreci atlatmak zorundayız. Bu ülke farklı düşünce, etnik yapısıyla, güzel olduğunu ve bu noktadan bakılması gerektiğini elimizden gelen katkıyı insanı gücümüzle veriyoruz. Bu gayret ve emek Ülkemiz için” dedi.

Şu an toplumda ciddi bir Kaygı ve endişe olduğunu belirten Ünsal, kaygılarının bireysel olmadığını vurguladı.

Ünsal hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmamasını kendisinin de sürecin bir mağduru olduğunu belirterek bu süreçte aşı olan olmayan herkes bizim kardeşimiz hiçbir zaman böyle bir ayrımın yapılmasından yana olmadım. Bu süreci Türkiye’nin çeşitliliği zengin olduğunu toplumun Kürt-Türk Alevi-Sünni Çerkez ve benzeri gibi araştırmaların doğru olmadığını belirterek karşı duruşlarında ellerinde bilgi belge dayanakları yurt dışı ile ilgili kaynak ve dokümanlar olduğunu belirten Osman Ünsal, pandemi sürecinde  batıdaki gelişmeleri de takip ettiğini, alınan kararları yakından takip ettiğini belirtti.

Pandemi sürecinde gösterilen tutarsızlıklardan dolayı hukuki süreci başlatmak durdumunda kaldığını belirten Osman Ünsal, bazı kişilerin bu süreci sabote ettiğini üzülerek izlediğini belirterek “Üzülerek ifade ediyorum ki; Benim mücadelemi bireysel ya da siyasi bir mücadele gibi düşünenler var.  Şu an bizim önceliğimiz Parti kurmak değil normal bir vatandaş olarak bu mücadeleyi sürdürmek. Amacımız parti kurmak değil. bununla ilgili çalışmalarımızı iki yıldan bu yana yapıyorduk. Ama şimdi önceliğimiz. Ülkemiz ve ülke insanımız. Bu gün geldiğimiz noktada milletimiz  psikolojik, ekonomik ve kaygı, sıkıntıda. Çalışanların ve işverenlerin ve bu süreçi sıkıntısız atlatmasını diliyoruz. Yaşadığımız bu zorlu süreci Türkiye kardeşliği olarak atlatmak istiyoruz.Ve bunu başarmak zorundayız.” diye konuştu.

Türkiye’nin Alevi’siyle Sünni’si ile Çerkez’iyle Kürdiyle her kesimi ile güzel olduğunu anımsatan Osman Ünsal, “Verdiğim mücadelenin hukuki bir mücadele olduğunu belirtmek istiyorum ve Bu mücadeleyi çok önemsiyorum” dedi.

Ben de bu sürecin bir mağduru olarak toplumumuzun hiç bir kesimi bu mağduriyeti yaşamasın. Ülkemizin çıkarlarını, menfaatlerini ve kazanımları bu ülkenin birer ferdi sorumluluğunda hayata geçirmeli ve bu noktadan bakmalıyız. Herkes imkanı dahilinde bu ülkenin emanetçisi olarak insani boyutta mücadelemizi vermeliyiz. Çok gücü olan çok destek verir, birisinin duası olur.

“Aşılı olan vatandaşlarımızdan da test isteyecekler”

Aşılı olan kardeşlerimiz bize farklı bakıyorlar. Biz Onların da hakkını savunuyoruz. 1. 2. 3 doz derken yarın bu aşıları olanlar da testlere maruz kalacaklar. Bu anlamda verdiğimiz bu mücadeleyi önemsiyoruz. Özgürlükleri kardeşlikleri adaleti ve hukuku korumak adına bu mücadeleyi veriyoruz. “

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.