Öğretmenler pcr testi zorunluluğuna karşı dava açtı… “PCR testi Covid-19 hastalık tanısı ve tedavisinde yol gösterici olmaktan uzaktır!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“PCR testi Covid-19 hastalık tanısı ve tedavisinde yol gösterici olmaktan uzaktır.” diye görüşlerini resmi web sayfasından bildiren Maarifsen dava açtığını duyurdu.

Maarifsen. eğitim çalışanlarına MEB tarafından PCR testinin zorunlu tutulmasına karşı öncelikle yürütmenin durdurulması ve ardından iptali istemiyle Ankara 7.İdare Mahkemesinde dava açtı.

Maarifsen konuyla ilgili açıklamasını kamuoyu le paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24.08.2021 tarih, E-24301423-10.07.02-29970129 sayılı ve “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler” konulu icrai nitelikte olan idari karar; merkez ve taşra teşkilatına gönderilmiş ve gereğinin yapılması emredilmiştir.

Bahse konu kararda “Öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenir ve sonuçlar okul tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulur.” denilmektedir.

PCR testi Covid-19 hastalık tanısı ve tedavisinde yol gösterici olmaktan uzaktır. Üstelik burundan veya boğazdan sokulan uzun çubuklarla sürüntü alınması, vücuda yapılan müdahale özelliği nedeni ile anayasamız ve uluslar arası sözleşmeler ile belirlenen kişinin vücut bütünlüğüne dokunulma niteliği taşımaktadır. Aşı yaptırmayan eğitim çalışanları için uygulanan haftada iki defa olmak üzere PCR testi zorunluluğu, personel için hayatı çekilmez haline getirecektir. PCR Testi talebi hem hukuki hem de sağlık boyutu ile geçerlilik taşımamaktadır.

  • Karar/İdari İşlem Anayasaya Aykırıdır.
  • Karar/İdari İşlem Eşitlik İlkesine Aykırıdır.
  • Karar/İdari İşlem Kanuna ve Kanunilik İlkesine Aykırıdır.

 

Bu gerekçelerle; sendikamız vekili Av. Büşra ARSLAN tarafından; 24/08/2021 tarihli, E-24301423-10.07.02-29970129 sayılı ve “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler” başlıklı icrai nitelikte idari kararın/işlemin ÖNCELİKLE YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI ve DEVAMINDA İPTALİ istemi ile 26.08.2021 tarihinde ANKARA 7. İDARE MAHKEMESİ’nde dava açılmıştır.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.