Kadın Platformu A.K.A.’ya Adalet İçin bugün İskenderun Adliyesinde!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Eşi tarafından şiddete maruz kalan A.K.A’nın mahkemesi;  fail hakkında verdiği hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına itirazından sonra görülecek davada A.K.A. için adalet talebiyle kadınlar, bugün (29 Haziran 2021) saat 10.40’ta İskenderun 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde davaşı takip edecek!

A.K.A, 22 Eylül 2020’de evli olduğu ve yıllarca sistematik şiddete maruz kaldığı erkek M.A.A. tarafından yine şiddete uğradı. Olay günü A.K.A., polisi aradı ve darp raporu aldıktan sonra fail M.A.A. hakkında şikayetçi oldu.

Mahkeme, failin eylemini basit yaralama suçu olarak değerlendirdi ve ilk duruşmada M.A.A. hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdi. Eğer A.K.A’nın avukatı itiraz etmeseydi fail sadece bir duruşma için mahkemeye gelip en hafif cezayı almış olacaktı.

Darp, tehdit, basit yaralama gibi şiddet eylemleriyle karşılaşan ve şikâyetçi olan kadınların genellikle avukatı olmadığından ve uygulamada da avukat talep etme hakları hatırlatılmadığı için davalar genelde bu şekilde sona eriyor. Failler de şiddet uyguladıklarında bir yaptırımı olmadığını, yargının da onları görmezden geldiği inancını pekiştirerek şiddetin dozunu arttırarak eylemlerini devam ettiriyorlar.

Mahkemeler şiddet uygulayan erkeklere adeta “yaptın bir hata, bir daha olmasın” der gibi bir yaklaşımla şiddete maruz kalan kadını şiddet döngüsünün içine geri gönderirken bir yandan da kadının yanında olmadığını mahkeme kararlarıyla gösteriyorlar.

Failler mahkemelerin şiddeti görmezden geldiklerini çok iyi bildikleri için şiddet uygulamaya devam ediyorlar. Fail M.A.A yargılamanın sonucunda uyguladığı şiddetin cezasız kalacağını düşündüğü için şiddet eylemlerini sürdürmektedir. Fail M.A.A bu davanın ilk duruşması görülmeden önce A.K.A’nın üzerine araba sürmüş, A.K.A bu nedenle yeni bir şiddet eyleminden daha şikayetçi olmuştur.

Kadınlar devlete ya da mahkemelere değil kadın dayanışmasına güveniyor!

Cezasız kalan erkeklerin şiddeti daha da arttırdığı, devletin kadınları koruyamadığı ve son olarak da kadınların yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmeye çalışıldığı bir dönemde hiçbirimiz güvende değiliz!

A.K.A’nın mahkemenin fail hakkında verdiği hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına itirazından sonra görülecek davada A.K.A. için adalet talebimizle birlikte 29 Haziran 2021 saat 10.40’ta İskenderun 2.Asliye Ceza Mahkemesi’ndeyiz!

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.