“Sadaka değil insanca yaşayacak bir maaş” için alana indiler!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Tüm Emekli Sen “Sadaka değil insanca yaşayacak bir maaş” için alana indi!

İskenderun Ulucami Caddesi üzerinde eski bitpazarında Güvercinli Parkta Tüm Emekli Sen adına düzenlenen kitlesel basın açıklamasında emekliler açtıkları döviz ve pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

Emeklilerin Pandemi sürecinde ekonomik olarak zor günler geçirdiğine dikkat çeken Mustafa Çankaya, “Bu sıkıntılara çözüm bulmakla sorumlu iktidar ne yazık ki çözümsüzlüğe odaklanmıştır. 13 milyon emekliler olarak artık yeter diyoruz. Sadaka değil insanca yaşayacak bir maaş, en düşük emekli maaş seviyesinin asgari ücret seviyesinde olmasını istiyoruz. İkramiyelerimizin birer maaş olmasını, temmuz ayı ile birlikte emekçilerin emeklilere yapılacak zam oranlarının, tüketim mallarında zammın 50’lerde seyrederken, verecekleri zam sadaka düzeyinde olacaktır” dedi.

Emeklilerin salgından önce de ekonomik sıkıntı çektiğine dikkat çeken Çankaya, yaşanan süreçte; emekli, dul ve yetim maaşı alan bizler işsizlik, geçim sıkıntısı, pahalılık ve kısıtlamalarla bozuk olan ruhsal durumlarının da bozulduğuna işaret etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.