Rektör Prof. Dr. Depci Geçliğe Hitabeyi işaret etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın büyük mücadeleler verilerek kazanıldığını anımsatan  İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınlığı kutlama mesajında; Gençlere Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Gençliğe Hitabesinden alıntı yaparak “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Vatanımıza gözünüz gibi bakmalısınız” diyerek seslendi.

Üniversite olarak en büyük amaçlarından birisi olan  olan milli, ahlaki ve manevi değerleri yüksek, ülkesini seven, bu kadim toplumu ve “Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne” çıkaracak olan gençlerin yetişmesine katkı sunmak olduğunu ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, mesajında şu görüşlere yer verdi:

 

Saygıdeğer ve sevgili genç arkadaşlarım,  bu ülkenin yarınları olarak; anlı şanlı ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması, istiklalimiz ve istikbalimiz için verimli ve sistemli bir şekilde daha çok çalışmalı, büyük mücadeleler verilerek kazanılan vatanımıza gözünüz gibi bakmalısınız. Ülkemizin kalkınması, cumhuriyetimizin ve milletimizin güçlenmesi için emek veren ve verecek olan, çalışan, üreten ve üretime katkı koyacak olan siz gençleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 

19 Mayıs Kurtuluş Mücadelesinin 102. Yıl dönümünde, tüm milletimizin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.