Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; Bağımsızlık meşalesiyle sonsuza dek aydınlanacağız

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Başkan Gül; “İşgal altında olan ülkesini emperyalist güçlere teslim etmemek adına, 16 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkma parolasıyla sine-i millete yolculuk başlatan Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meş’alesiyle aydınlanalı 102 yıl oldu.

Böylesine önemli bir kararla Anadolu’ya gelen Başkomutanımız, Amasya’da yol haritasını milletiyle paylaşmış, Erzurum ve Sivas kongreleriyle kenetlenmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve akabinde Türkiye Cumhuriyetini silah arkadaşları ve halkının yüksek mücadelesiyle kazanarak, hain emelleri olan iç ve dış düşmanlara karşı gereken dersi vermiştir.

Aslında bu direniş asil Türk kanında olan vatan ve bayrak sevgisinin yanı sıra, varoluş mücadelesidir. Yakılan ateş öyle bir hal almıştır ki yedi düvele meydan okuyan hain devletler bir bir vatanımızı terk etmek zorunda kalmış, terk etmek istemeyenler de İzmir’de denize dökülmüştür. Tarihimize altın harflerle kazıdığımız zaferlerin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında, gençlerimize olan güvenle yarınlara umutla bakıyor, ülkemizin gelişmiş milletler seviyesine çıkması için 19 Mayıs ruhuyla canla başla çalışıyoruz.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan salgın nedeniyle coşkuyla kutlayamayacağımız fakat, şartlar ne olursa olsun içimizdeki coşkunun hiçbir kuvvetin söndüremeyeceğini bilerek. Geleceğimizin inşasında önemli rol oynayacak ve ülkemiz ferah yarınlara kavuşturacak gençlerimize olan güvenle, Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet eden Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelede ve vatan savunmasında Şehit düşen kahramanlarımızı, kıymetli Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.