Gazeteci-yazar Uğur Mumcu anılıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu Uğur Mumcu’nun katledilişinin yıl dönümünde yazılı bir basın açıklaması yayınladı Mansuroğlu  açıklamasında  Uğur Mumcu’nun  fikirlerinin daima yaşayacağım mesajını vererek şu açıklamayı yaptı:

“Değerli yol arkadaşlarım, kıymetli hemşehrilerim, değerli örgütüm,
28 yıl yönce sevgili Uğur Mumcu alçakça, acımasızca, hunharca güpegündüz bombalanarak öldürüldü. Her geçen gün Uğur Mumcu’yu daha büyük sevgi ve saygı ile anıyor, daha engin özlemle arıyoruz. Uğur Mumcu’nun yüreğimizdeki yeri dolmadı, basındaki ve toplumdaki yeri doldurulamadı. Uğur Mumcu, önemli bir araştırmacı gazeteci, yılmaz, usanmaz, gözüpek bir devrimci, bir laik aydın yazar, bir demokrasi ve hukuk savaşçısıydı. Coşkulu ve ödünsüz bir Atatürkçüydü. Doğru bildiği yolda şaşmadan, sapmadan yürüdü ve  yiğitçe öldü.

”DEVLETİN DEVLETE, İNSANIN İNSANA KULLUĞUNU YOK ETMEK İÇİN… UYAN GAZİ KEMAL UYAN.” diyen Uğur Mumcu’nun ve onun esin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda sapmadan yürüyeceğiz. Atatürk’ün partisine ve onun ilkelerine her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Kararlı, dirençli, bilinçli Atatürkçü, devrimci, demokrat, laik dostların tekrar başı sağ olsun. Aynı ayda ama değişik yıllarda kaybettiğimiz değerlerimiz Gaffar Okan , demokrasinin aykırı sesi Kamer Genç, Ayşen Gruda , katledilen barış güvercini Hrant Dink , bölgemizin yiğit evladı Ali Aktaş , yeri doldurulamayan devlet adamı İsmail Cem’i saygı ,sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun..”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.