Göçmen Kuşlar İSTE Semalarını süsledi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kuş göç yolunun üzerinde bulunan Hatay, göç mevsiminde renkli görüntülere sahne oluyor. Bahar mevsimiyle birlikte sıcak diyarlara göç eden göçmen kuşlar, sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte yine yeniden göç için hava koridorunda kanat çırptı.

Ak pelikan, karaleylek, leylek, turna, arı şahini, yoz atmaca ve küçük orman kartalı gibi çeşitli kuş türlerinin göç yolculuğuna sahne olan görüntüler, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüsü semalarını süsledi.

Göçmen kuşlar İSTE Göletini de tercih ettiler…

İSTE Basın ve Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamada bir süre önce İSTE sınırları içerisinde oluşturulan İSTE Göletinin de göçmen kuşlar tarafından dinlenme amaçlı tercih edildiği ifade edildi.

Afrika Rift vadisi uzantısını takip ederek Hatay’a ulaşan göçmen kuşların, İSTE semalarında ki göçü beğeniyle izlenirken o anlar İSTE Basın ve Halkla İlişkilerin objektifine böyle yansıdı.

Dünyanın en önemli kuş göç yollarından birisi ülkemizden geçmektedir. Türkiye’ye İstanbul üzerinden geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin en önemli Kuş Göç Yolu üzerinde olan Hatay, zengin kuş çeşidi ile çevrecilerin, fotosafaricilerin de gözdesi konumunda.

Üç ana kuş göç yolu üzerinde bulunan Hatay’dan Türkiye’ye giriş yapan göçmen kuşların, sonbaharda kuzeyden güneye, Avrupa’dan Türkiye’ye İstanbul Boğazı ve Artvin Borçka üzerinden giriş yaparak Anadolu’ya dağılır. Hatay bölgesine gelen göçmen kuşlar, başta Belen Geçidi olmak üzere Hatay üzerinde birleşirler ve Akdeniz kıyılarını takip ederek Suriye, İsrail ve Afrika’ya doğru kanat çırparlar. İlkbahar aylarında ise tam ters istikameti tercih eden Leylekler, yırtıcı kuşlar ve ötücü göçmen kuşlar, bu yolu ilkbahar ve sonbaharda Su kuşları ise Hatay Kuş Göç yolunu kışın kullanmaktadır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.