Sessiz sedasız gidiverdi… Türkay Dereli Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli Hasan Kalyoncu Üniversitesi‘ne rektör vekili olarak atandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yeni Rektörü Türkay Dereli olduğunu web sayfasından duyurdu.

“Gazintep’e olan hayranlığı” ile de bilinen İSTE Kurucu Rektörü Türkay Dereli’nin sessiz sedasız aniden gidişi, üniversite camiasında “Madem ki gitmeyi düşünüyordu neden İSTE rektör adayı olarak ortaya çıktı” şeklinde yorumlanıyor.

Hatırlanacağı üzere geçen yıl ağustos ayında rektörlük seçimleri için adaylar yarışmıştı.

İSTE Rektörlük adaylığı için Rektör Dereli’nin yanısıra;  Prof. Dr. Tahir Özcan, Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, Prof Dr Ergül Yaşar, Prof.  Dr. Yakup Hameş, Prof. Dr. Fatih Üneş, Prof. Dr. Gürel Çam, Prof. Dr. Ali Koç’un adı geçmişti.

Prof. Dr. Türkay Dereli Kimdir?

1968 yılında Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayarak, 1986 yılında Ankara Yenimahalle Teknik Lisesi Elektrik Bölümü’nden mezun oldu. 1986–1992 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi’nde “Makina Mühendisliği” öğrenimini tamamladı. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden; 1994 yılında: “Yüksek Lisans”, 1998 yılında: “Doktora” derecelerini aldı.

Aynı yıl Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında “Doçent” unvanını aldı. Birçok endüstriyel ve güncel araştırma projejesinde, ulusal ve uluslararası konferans organizasyonunda görev aldı. Özgün makale, tebliğ ve kitapları yayınlandı. Araştırmaları daha çok; Yönetim Bilişim Sistemleri, Süreç Yönetimi, Sistem Tasarımı ve Sibernetik, Yatırım Planlama, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi, Teknoloji Transferi, Hizmet Yönetimi, Marka Yönetimi, İnovasyon ve Girişimcilik vb gibi konulara odaklanmıştır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.