Vakıflı’da Meryem Ana’nın göğe Yükselişi yortusu kutlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı köyünde Hristiyan geleneğindeki Meryem Ana’nın göğe Yükselişi yortusuyla birleşmesi ile bugünkü şeklini alan Surp Asdvadzadzin yortusu ayin töreni ile kutlandı.

Vakıflı Ermeni Kilisesi’ndeki Meryem Ana Yortusu kutlamaları bu yıl da  Samandağ, Antakya, İskenderun’dan çok sayıda Hristiyan vatandaşı ağırladı.

Ermenilerin pagan dönemlerde gerçekleştirdikleri “khağoğorhnek”  üzüm kutsama yani bağ bozumu şenliklerinin Hristiyan geleneğindeki Meryem Ana’nın göğe Yükselişi yortusuyla birleşmesi ile bugünkü şeklini alan Surp Asdvadzadzin yortusu Samandağ’ın Vakıflı Köyünde  düzenlenen ayin sonunda bağ bozumunu yapan köylüler, tüm yılın bereketli geçmesi için topluca dua etti.

Ermenilerin üzüm oruçlarını da açtıkları etkinlikte koca koca bakır kazanlarda pişirilen yöresel yemek “hırise” vatandaşlara ikram edildi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.