Gazeteciler Dörtyol’da örgütlendi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gazeteciler, İskenderoğlu Başkanlığında  Dörtyol’da örgütlendi. Dörtyol ilçesinde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları tarafından ‘Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Derneği’ kuruldu.


Dörtyol ilçesinde çeşitli basın kuruluşlarında görev yapan yaygın ve mahalli basın temsilcileri tarafından kurulan ve kısa adı DGC olan Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Derneği kuruldu.
Yerel gazeteciliği ve yerel dillerde yayın yapan kitle iletişim organlarında çalışan gazetecilerin mesleki eğitimlerini yapabilmelerine destek sunmak gibi mesleki çalışmaları amaçlayan Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin Kurucu Başkanlığını İlk Kurşun Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Demirören Haber Ajansı (DHA) Temsilcisi, Sedat İskenderoğlu Başkanlığında 7 kurucu üyeden oluşuyor. Gazeteci, köşe yazarları ve basınla uğraşan şahısları bir çatı altında toplamayı hedefleyen cemiyet çalışmaları tamamladı.
Kuruluş Belgelerini Hatay Valiliğine iletmek üzere Dörtyol Kaymakamlığına teslim eden Cemiyet üyeleri önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacak ve merkez bina açılışı yaparak faaliyetlerine başlayacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.