KOBİ’lerin Nisan, Mayıs ve Haziran’da finansal sıkıntılar yaşayabilir

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 COVİT -19 dolayısıyla küçük ve orta ölçekteki işletmeler olarak tanımlanan KOBİ’lerin Nisan, Mayıs ve Haziran ayında karşılaşacakları finansal sıkıntılara dikkat çeken İGİAD  (Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği) Kobilerin bu üç ayı atlatamazlarsa ertelenen vergileri ve aldıkları kredileri ödemekte zorlanacaklarına dikkat çekti.

İGİAD açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi:

Yılın ikinci çeyreğinde duran ekonomimizin ikinci yarısında küçülmesine;

Yılın ikinci çeyreğinde duran ekonomimizin ikinci yarısında küçülmesine; Kobilerin kapanmasına istihdamın daralmasına sebebiyet vermemek için salgın sonrası Kobilerimizin ve istihdamın Korunması için alınması gereken tedbirleri içeren raporumuza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Küresel salgının ülkemiz ekonomisine olan etkilerinden en fazla Kobilerimiz etkilenmiştir. Kobilerimiz ülkemiz ekonomisinde işletmelerin yüzde 99,8 ini katma değerin yüzde 55 ini -yatırımın yüzde 58 ini -ihracatın yüzde 55 ini -istihdamın yüzde 78 ini oluşturmaktadırlar. Kobilerimiz ekonomide aldıkları payla ülkemizin omurgasını oluşturmaktadırlar.

Özellikle mikro kobilerimiz sermaye yetersizlikleri ve düşük kapasite ile çalışmaları nedeniyle aylık giderlerini karşılamakta zorlanmaktadırlar. Salgın nedeniyle Kobilerin Nisan Mayıs Haziran aylarını kapalı geçirmeleri ve çok düşük cirolarla çalışmaları Kobilerimizi altından kalkamayacakları bir yükle karşı karşıya getirecektir. Salgının ekonomiye ve kobiler üzerinde oluşacak etkilerine karşı hükümetimizin almış olduğu ekonomik tedbirler daha çok vergi ertelemeleri, istihdam desteği ve yeni kredi imkânları olmuştur.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.