Zabıtadan anonslu uyarı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediyesi, Korona virüs ile mücadele kapsamında halkı evden çıkmamaları yönünde “Zabıtadan anonslu uyarı!” uygulamasını yaşama geçirdi. Salgına karşı alınan tedbirlerin ardından Zabıta ekipleri, bantlarında ve kent meydanlarında devriyelerini arttırdı. Ayrıca Zabıta ekipleri araç ile vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.

Özellikle 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmasına kısıtlama getiren Sağlık Bakanlığının uyarıları doğrultusunda çalışma yapan kamu kurum ve kuruluşları, halkın sağlığını gözeterek çalışmalarını sürdürüyor…

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanlığı tarafından salgına karşı yeni tedbirler genelgeyle açıklanmasının ardından önlemlerini arttıran İskenderun Belediyesi  28 Mart 2020 tarihinden itibaren korona virüs ile mücadele sonuçlanıncaya kadar vatandaşların sahil bantlarında, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında toplanmaları ve piknik yapmaları yasaklandı. Sahillerde balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetleri yapmaları da bu kapsamında yasaklandı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz zabıta araçlarımız ile sürekli olarak vatandaşlarımızın gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları için ikaz/anons yapıyor. Ekiplerimiz ayrıca yayınlanan genelgeler gereğince 28 ve 29 Mart 2020 Tarihleri başta olmak üzere virüsle mücadele sonuçlanıncaya kadar hafta sonlarında vatandaşlarımızın sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetleri yapmaları konusunda anonslar yapıyor. Evde kal Türkiye, evde kal İskenderun.”şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.