Tecirli, Babaannemin Saklı Mutfağı kitabını imzaladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay mutfağına yer verdiği Babaannemin Saklı Mutfağı adlı kitabını imza tanıtım gününde  F. Dilek Tecirli, kent halkı ile buluştu.

Geleneksel yemek kültürünün sohbetlere konu olduğu yöremiz mufağından anıların canlandığı imza gününde Babaannemin Saklı Mutfağı kitabını da imzaladı. 

Hatay mutfağına yer verilen kitapla ilgili olarak kitabın yazarı F. Dilek Tecirli, kitabı ile ilgili şunları söyledi:

Kanaviçe işli perde aralığından, kapı önüne atılan taburelerdeki kısa ama tadına doyulmayan sohbetlere kadar her anda, her muhabbette bir yemek konusu, bir yemek tarifi mutlaka geçerdi mahallenin hanımları arasında. Evlerden yayılan yemek kokularını ikindin yapılan börek, kurabiye kokuları izlerdi peşi sıra… İkramlık tabaklara konup önce komşusuna gönderen bir neslin çocuklarıydık bizler. Saygı vardı, sevgi vardı, emek vardı ama aradaki bağı niyeyse hep mutfakla ödüllendirirdik kadar işlemiş içimize, geleneksel hale gelmiş yemek kültürümüz.

Hatay da bir küçük kasaba o kasabada bir Saklı Mutfak… Babaannemden bize kalan ne varsa yazıya dökmek inanılmaz mutluluk verici… UNICEF’in Gastronomi kenti unvanıyla taçlandırdığı bu kadim şehirde gelenekselleşmiş yemeklerimizi bir Reyhanlılının kaleminden sizlere aktarmak, sadece kızım için küçük notlar alınarak başlanan bu hikayenin gerçeğe dönüşmesi benim açımdan bir mucize değil de nedir?

Hayata dair, aileye dair, yaşanmışlıkların ve yaşanacakların en güzel aktarımıdır mutfaklarımız. Sevgidir, umuttur, hüzündür, aşktır, düğündür, cenazedir; mutfaklar…”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.