İSDEMİR’DEKİ PATLAMA KORKU YARATTI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda (İSDEMİR) meydana gelen patlama çevreden de hissedildi. Bu gün öğleden sonra 14.40 sularında gerçekleşen patlamanın ardından  gökyüzüne dumanlar yükselirken, sarsıntı yakın çevreden de hissedildi. Patlama sonrası bölgeye itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

İSDEMİR ekipleri ile Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi tarafından müdahale edilen olayda can kaybının olmadığı ifade edildi. İSDEMİR’in 4’üncü fırınında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın kontrol altına alınarak fırında soğutma çalışması yapıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı yazılı açıklamasında; patlamanın fabrikadaki 4 yüksek fırından birinde ilk belirlemelere göre yaşanan delinme sonucu meydana geldiğini ifade etti. Açıklamada; Fırında benzer patlamaların zaman zaman meydana geldiği ancak bu kez yaşanan patlamanın biraz daha büyük ölçekte olduğu vurgulandı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.