Suya yüzde 30’luk  su zammına geçit yok!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, 20 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’te Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU İdaresi’nin teklifini Mayıs ayında suya yapılan yüzde 20’lik zammın üzerine, girdi maliyetlerini öne sürerek yüzde 30’luk yeni zam teklifi sundu. Ak parti ve MHP’li Meclis üyelerinin desteğiyle suya yüzde 30’luk zammı geri çekildi.

Mecliste yüzde  30’luk yapılması teklif edilen su zammı ile ilgili gurubu adına söz alan Ak parti gurup Başkan Vekili ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; Bu teklifin Hatay halkına büyük haksızlıktır. Fakir fukara bu zammı kaldıramaz. Teklifte girdi maliyetleri öne sürülmüş. Ancak yapılmak istenen bu zam teklifi daha çok yönetimin zafiyetinden kaynakladığını tespit ettik. Bütün Hatay halkına karşı hepimizin sorumlulukları vardır. Bu haksızlığın Hatay halkına reva görülmesi vicdanları sızlatmış, başta şahsım olmak üzere bütün gurubumuzu Hatay halkı adına üzmüştür. Gurup olarak Meclise sunulan ’30 ‘luk bu zam teklifini reddediyoruz” dedi.

Toplantıda yüzde 30’luk zam teklifini sunan belediyelerden biri olan Samandağı belediyesi ve Başkanı Refik Eryılmaz, zam teklifinin reddi ile ilgili görüşlere sinirlendi ve mecliste gergin anlar yaşandı ve Refik Eryılmaz meclis salonundan ayrıldı.

Yaşanan bu gerginliğin üzerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve HATSU İdaresi yüzde 30’luk zam teklifini geri çekti.

Böylece Millet ittifakının diğer üyeleri CHP ve İYİ parti üyelerinin sunmuş oldukları yüzde 30’luk zam teklifine karşı Cumhur ittifakının ortakları Ak parti ve MHP taktik savaşında Hatay halkı adına zafer kazanmış oldu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.