İskenderun’da “kentsel dönüşüm” için “yerinde dönüşüm” pilot bölge çalışması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Vakit Hatay Vakti Sloganıyla” partisi Adalet ve Kalkınma Partisinden  Hatay Milletvekilliğinde yol alan Abdulkadir Özel,  Bakanlık ve Genel Müdürlükler bazında yapılan görüşmelelr ve sonuçları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla “kentsel dönüşüm” “yerinde dönüşüm” ve “millet bahçesi” konularını müzakere ettik. İskenderun’da “kentsel dönüşüm” için bir pilot bölge, yerinde dönüşüm için de bir pilot bölge çalışmasına başlanacak. Bakanlığın ilgili bürokratları ile belediyemiz işbirliği yaparak detayları netleştirip daha sonra hangi alanlar olduğunu kamuoyu ile paylaşacaklar.” Dedi ve bilgilendirmesine şöyle devam etti:

“Rekreasyon alanı kazandırmak için millet bahçesi projesi “

İskenderun’a büyük bir rekreasyon alanı kazandırmak için hepinizin çok seveceği bir lokasyonda millet bahçesi projesi başlayacak. Yine hibe aldığımız asfalt malzemesi, araç ve çöp konteynerleri konusunda da müjdeleri belediyemiz, kamuoyu ile paylaşacaktır.

“Bazı taşınmazların belediyeye tekrar devri sözkonusu”

– Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürümüzle İskenderun Belediyesinin mülkiyetinde iken şartlı olarak başka kurumlara tahsis edilmiş bazı taşınmazların belediyemize tekrar devrine ilişkin çalışmaları yürüttük. Belediyemize milyonlarca lira kazandıracak bu çalışmanın detaylarını da ilerleyen günlerde yine belediye başkanımız açıklayacaktır. 

“Belediyeye tahsisi ve halkın emrine verilmesi”

Ve İskenderun’un bağrında bir vaha olan bir yeşil alanın (narenciye kokulu deyip ipucu vereyim) Belediyemize tahsisi ve hemşerilerimizin emrine verilmesini sağladık. Detaylar ve müjdeyi belediye başkanımız paylaşacaktır. Yine Belediyeler Birliği ile yaptığımız görüşmeyle belediyemizin envanterine yeni makinalar ve araçlar kazandıracağız.”

“İskenderun’a butik yüzme havuzları ve butik kapalı spor salonları”

Gençlik ve Spor Bakanı ve Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede ise; semt futbol sahaları, basketbol sahaları, kapalı yüzme havuzunun güçlendirilmesi ve tadilatı, butik yüzme havuzları ve butik kapalı spor salonları ile ilgili İskenderun’un ihtiyacı olan tesis alt yapısını çok güçlü bir hale getireceklerini ifade eden Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere spor yapmak isteyen her hemşerimizin ayağına bu tesisleri götürmüş olacağız” diyen Vekil Özel, İskenderun’un yeni bir modern bir stadyumu hak ediyor” dedi.

“Kasım ayında Gençlik ve Spor Bakanı İskenderun’

Tüm bu müjdeleri vermek ve protokolleri imzalamak üzere Kasım ayı içinde Gençlik ve Spor Bakanımız İskenderun’a geleceğini kaydeden Vekil Özel, Kasım ayı içinde Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın kamuoyunu bilgilendireceğini ifade ederek;  “bizzat kendisi paylaşacak ve tüm bu tesisler Belediyemiz tarafından işletilecek.” dedi. Milletvekili Özel, İskenderun Gençlik Merkezi ile ilgili de gelişmelelrin varlığına dikkat çekerek önümüzdeki günlerde gelişmeler Halkla paylaşacağını söyledi.

“Otoban Çevre Yoluna bağlantı”

 Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Ulaştırma Bakanı ve Karayolları Genel Müdürü ile yapılan görüşmede ise “Otoban Çevre Yoluna yapılacak bağlantılarla İskenderun’un iki yakasını biraraya getireceğini belirterek devamında şu bilgileri verdi:

 Sanayi Sitesi bağlantı yoluyla Şekere bağlantı yollarını projelendirip konuştuk. O konuda da inşaallah yakın bir zaman içinde mesafe aldığımızda belediye başkanımız detayları hemşerilerimize müjdeleyecektir. Sayın Adalet Bakanımızla yaptığımız görüşmede, Belediyelerimizin İş yurtları ve denetimli serbestlik başta olmak üzere Başsavcılıklarımızla iş gücü bağlamında yaptıkları işbirliği için Bakanımıza teşekkür edip, bu çalışmaların İskenderun belediyemiz tarafından nasıl yapıldığını görüştük. İnşaallah zamanla tüm belediyelerimiz için yerel yönetimler bazında ve hükümetimizin yatırımları konusunda yaptığımız girişimleri ve muhtevasını buradan siz değerli hemşerilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Aslolan hemşerilerimizin hizmetlerin en güzeline kavuşması için çalışmak, Milletimizin hayır duasını almaktır. Güzel Hatayımıza tüm ilçeleriyle hizmet ederken, taş üstüne taş koyulmasına vesile olacak herkesi; uyaran, tavsiye eden, teşvik eden tüm kesimleri, basınımızın değerli mensuplarını, sivil toplum kuruluşlarımızı, mesleki kuruluşları, sendikaları ve tabiki muhtarlarımızı yapılan icraatların doğal paydaşı göreceğiz ve minnettar olacağız. Şehrimizin dertlerine deva olacak teklifleri ve girişimleriyle yol göstericilik yapacak MHP Milletvekilimizi, CHP Milletvekillerimizi alkışlamaktan geri durmayacak, “söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır” şiarını en önde tutacağız. Bizleri asla yalnız bırakmayan göz bebeğimiz, gayretkeş teşkilatlarımızı unutmayacak, ülkemize ve milletimize hizmeti şiar edinen bir davanın mensupları olarak onlarla yol yürümenin haklı gururunu yaşayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızı “aşkınan koşan yorulmaz” inancıyla yürüdüğü bu yolda asla yalnız bırakmayacağız.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.