30 Ağustos Türk’ün şanlı tarihi İskenderun’da kutlanıyor…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmesiyle önemli bir kazanım ve mücadele. Bu önemli tarihin yıldönümü İskenderun’da da coşkuyla kutlandı. İskenderun’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

İskenderun Kaymakamı ve beraberinde 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,  eşliğinde tebrikler kabul edildi.

Protokol üyeleri, Kaymakamlık binasından tören alanına geçti. Burada halkın bayramının kutlanmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve iki öğrencinin şiiir okumalarının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra resmi geçit törei ile program son buldu.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.