Yayla Şenlikleri kapsamında Belen’de Lezzetler Yarıştı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediyesi tarafından “1. Belen Yayla Şenliği” Gastronomi yemek yarışmasıyla start aldı. Belen Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında başlayan etkinlik renkli ve lezzetli yemeklerin yarıştığı, heyecanlı dakikaların yaşandığı bir yarışma oldu.

 Gastronomi Yemek Yarışmasına, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı İbrahim Gül, AK Parti İlçe Başkanı Enis Göçmen, MHP İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Kurum Müdür ve Amirleri, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda yarışmacı ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, ” Bu yıl birincisi düzenlenen “Belen Yayla Şenliği” ile şehrimizde iki gün boyunca dolu dolu etkinliklerle devam edecek şenliklerimizin, ilçemiz tanıtımına yapacağı katkı hiç şüphe yok ki çok fazla olacak, Belen amanosların yayla kenti, tarihi kenti ve lezzetleriyle nam salan yaşayan bir şehir, bizler bu güzelliklerimizin tanıtımını yapmakla ilk adımı attık. Şimdiden festivalimiz ilçemize hayırlı olsun, yarışmacı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Gastronomi yemek yarışmasının, belen’in kendine has lezzetleri ve tarihi mekanların fazlalığı nedeniyle köklü bir ilçe olduğunu ifade eden Baskın, Belen Belediyesine ve Başkanımıza böylesine anlamlı ve gelecek nesillere aktarılacak şenliklerin yapılması nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. ifadesini kullandı.

Konuşmaların akabinde başlayan yemek yarışmasında yarışmacılara başarılar dileyen protokol üyeleri, adını ilçeden alan ve ünü sınırları aşan Belen Tava ve çeşitli yemekleri tadarak yarışmacılara başarılar diledi.

Dereceye girenlere yarışmacılara ise tam yarım ve çeyrek altın hediye edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.