Serinyol Orman Fidanlığında 50 farklı türde orman fidanı üretiliyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Hatay’ın Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde bulunan  Serinyol Orman Fidanlığında ekibiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Hatay’da 2019 yılında 4.5 milyon fidan ekimi yapılacağını açıkladı.

konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, “Fidanlığımızın kapasitesi 14-15 milyon civarındadır. Orman Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda her sene programı değişmektedir. Bu seneki programımızda 4.5 milyon civarındadır. Yaklaşık 50 farklı türde orman fidanı üretiyoruz. Bizim orman fidanlığı olarak ülke genelinde 28 tane orman fidanlığımız bulunmaktadır. Bir tanesi de Serinyol Orman Fidanlığıdır. Bu fidanlığımızın yani bizim yaptığımızın ilklerden bir tanesi de zeytin fidanı üretmemizdir. Normalde zeytin fidanı orman ağacı değildir ama biz gelir getirici sahalarımızda zeytin fidanı kullanıyoruz. Biz burada ilk defa 2 sene önce zeytin fidanı kullanmaya başladık ve gayette başarılı olduk” dedi.

Türkiye genelinde bulunan 28 fidanlıktan birisi olan Serinyol Orman Fidanlığı, çalışmalalrını Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü bünyesinde 1945 yılından bu yana fidan üretimine katkı sunuyor. Kuruluşu 1945 yılına dayanan Serinyol Orman Fidanlığında zeytin fidanı da yetiştiriliyor. Burada üretilen fidanlar, yanan ormanlık alanda yapılan ekimlerde kullamılmasının yanısıra kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelerde ve çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.