“Mehmet Akif Ersoy, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü dolayısıyla  Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı V. Pakize Ulutaş Kurtul bir mesaj yayımladı. Ulutaş, “Ersoy, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır” dedi.

Başkan Vekili Pakize Ulutaş Kurtul Açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımıza katılıp ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Âkif, inancıyla sanatını bir arada tutabilmiş, toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir.

 

Mehmet Akif ERSOY, bu büyük mücadeleye tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır.

Arkasında bıraktığı Safahat’ıyla ve makaleleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif ERSOY, hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur.

 

İstiklal Marşımızın ve Safahat’ın unutulmaz Şairi Merhum Mehmet Akif ERSOY’ UN vefatının 82. yıldönümünde rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.