CUMHURİYETİN 95. YIL COŞKUSU

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyetin 95. yıl dönümü ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu, Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin müthiş performansıyla Primemall İskenderun’da coşkuyla kutlandı!

Hatay Valisi Erdal Ata,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” ilkesi ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıl dönümünü kutlamanın gururu içeresindeyiz.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği ve gücünü milletten alan Cumhuriyetimiz; Atatürk’ün önderliğinde insanüstü fedakârlıklarla kazanılan istiklal mücadelesinin ardından kurulmuştur.
Çağdaş Türkiye’nin temelini oluşturan Cumhuriyet milletimize; ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantıda görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.
Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla Cumhuriyetin ilelebet yaşamasını isteyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek, Cumhuriyeti gelecek kuşaklara emanet etmiştir.
Devletimizin her alanda sürdürdüğü atılımlar ile daha modern şartlarda yetişen Türk gençliğinin bağımsız yaşama iradesi üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün Hataylı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Cumhuriyetin 95. yıl dönümü münasebetiyle İskenderun, Antakya ve diğer ilçelerde Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından çelenk sunuldu.

Düzenlenen törene, CHP Hatay milletvekilleri İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

Antakya Şehitliğinde devam eden programda, protokol üyeleri tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.