Cumhuriyet’in 95. Yıl Coşkusu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Bayramının 95. Kuruluş yıldönümü nedeni ile tebrikat töreni ve tören geçidi düzenledi. Kaymakamlık binasında İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,  İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ,Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve diğer protokol üyeleri tarafından tebrikler kabul edilerek, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gazilerin, askeri erkân, emniyet personeli ve diğer katılımcıların Cumhuriyet Bayramı kutladı.

Tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen törene katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,  İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe tören aracı üzerinde halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kaymakam Recep Soytürk; Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz müstesna bir mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz, Cumhuriyetimizin 95.yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra çeşitli okullardan görevlendirilen öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiirler okundu.

Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen çeşitli spor müsabakalarında derece elde eden öğrencilere ise, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Son olarak bando ekibinin eşliğinde ilçemizdeki resmi okullar, özel eğitim kurumları, askeri tören kıt’ası ile diğer kurum ve kuruluşlar tören geçişlerini yaptılar.

Tören sonunda ise protokol üyeleri tören ve diğer etkinliklerin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen görevlilere teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.