İlk Kurşun´un 100. yıl Festivali toplantısı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İlk Kurşun´un atılışının 100. yıl dönümü kapsamında “Dörtyol ilk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali” de düzenlenecek.  Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak,Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivalinin 01-04 Kasım tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol Belediyesinin öncülüğünde Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya toplantıya Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kabataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan, AKP Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar, MHP Dörtyol İlçe Başkanı Şerif Türker, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birlik Başkanı Hacı İbrahim Seçer, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi, Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Gün, Dörtyol Şube Başkanı Yavuz Ateş ile muhtarlar katıldı.

Milli Mücadele´de ilk kurşunun atılışının 100. yıl etkinliklerinin genel çerçevesinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Dörtyol Kaymakamı Bulacak, ilçenin tanıtımı açısından bu tür etkinliklerin önem taşıdığını belirterek  Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivalinin 01-04 Kasım tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Dörtyol Belediye Başkanı Toksoy da önümüzdeki günlerde belirlenecek olan tertip komitesiyle birlikte kutlamaların detaylarının şekilleneceğini, bu toplantıda genel hatlarıyla ve oluşacak ortak bir kararla, kutlamaların zamanı ve içeriği hakkında fikir edinmek amacıyla bir araya gelindiğini ifade etti.
Toksoy, Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivalinin belirlenen ana hatlarında; Fotoğraf sergisi, konferans, panel ve söyleşi, İlk Kurşun tiyatrosunun sahnelenmesi, konserler, 81 okul 81 ilde ilk kurşun belgeseli, Off Road şenlikleri, Karakuçak güreşleri, bisiklet yarışları, yarı maraton koşusu, futbol, voleybol ve basketbol turnuvaları, atlı cirit ve atlı okçuluk gösterileri ile havada savaş uçaklarının yapacağı Türk Yıldızları gösterinin olduğunu belirtti.

Milil Mücadele´de İlk Kurşunun çok daha geniş kesime duyurulması için Ankara´da yaygın basın kuruluşlarına yönelik kahvaltı programı hazırlığının sürdüğünü anlatan Toksoy, önmüzdeki ay TRT HD kanalıyla birlikte ortak yapılacak İlk Kurşun belgeseline imza atacaklarını da kaydetti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.