PAC PROJESİNDE SONA GELİNDİ Mİ?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Battı Çıktı Projesi’nin servis yollarında son aşama asfalt çalışmalarının başlamasının ardından rojede ilerleme görmeyen esnaf ve vatandaşlar,  www.ekogundem.org ‘un Haber Merkezini arayarak  şikayetlerini “bir arpa boyu yol almadı” diye belirtirken, yakınmalalrını da sürdürüyor.   İskenderun İsmet İnönü- Tayfur Sökmen Bulvarı arasında bin 700 metrelik mesafeyi kapsayan battı çıktı projesinde vatandaşlar, trafiğin yoğun olarak seyrettiği Pac Meydanının bir an önce çevre düzenlemesi ve trafik ışıklandırmasının bir an önce yapılmasını istiyor.

İskenderun İsmet İnönü- Tayfur Sökmen Bulvarı arasında bin 700 metrelik mesafeyi kapsayan battı çıktı projesinde sona gelindiğini kendi sosyal ağından takipçilerini bilgilendiren Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli,  14 Eylül 2018 tarihinde kendisine ait soyal ağından takipçilerini bilgilendirmesi ile ilgili hatırlatma yapan bazı vatandaşlar, “O günden bu yana çalışmalalar kaplumbağa hızında ilerliyor” m benzetmesi yaptı.

Hatırlanacağı üzere; İskenderun Adliye- Arsuz Katlı Kavşağı’nın ardından mega projelerle halkın gönlünü fetheden HBB, İskenderun PAC Meydanı Katlı Kavşak Projesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) da tanıtılmıştı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ev sahibi İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz  ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve dernek üyesi bu toplantıya katılmıştı.

Hatay’daki toplu taşıma araç sayısı ve ulaşımı hakkında da düşüncelerini bu toplantıda paylaşan Polat, “Hatay, 31 büyükşehir belediyesi arasında 4500 tane toplu taşıma aracıyla Türkiye’de bu alanda ilk sıralarda yer almaktadır. Maalesef araç tipi ve yol güzergâhı gibi sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşamaktayız. Amacımız, araç sayısını düşürerek doğru güzergâhlarda, kaliteli ve yeterli araçlarla toplu taşımayı sağlayacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızı toplu taşımaya sevk ederek çevreyi koruyucu önlemler almayı da düşünüyoruz” ifadeleriyle HBB’nin çevre dostu belediyecilik ilkeleriyle hareket ettiğini belirtmişti. Polat, “Projemiz, 180 ila 200 gün içinde tamamlanabileceğini planlıyoruz. 1400 metrelik yolu içine alan bu güzergâhtaki esnafımızın mağdur olmaması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Esnafımız da bu süreçte yaşanabilecek zorlukları göğüslemesi durumunda her şey çok güzel olacak” diyerek proje planının Haziran ayı içinde tamamlanacağını açıklamıştı. Okulların açıldığı şu günlerde trafik sorununun bir an önce çözülmesini isteyen vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet bekliyor.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.