19. dönem DYP Hatay Milletvekili Tokdemir Vefat Etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’in HATAY’da  19. dönem Hatay Milletvekiliği yapan abisi  (DYP) Nurettin Tokdemir bugün öğle saatlerinde vefat etti. CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’in ağabeyi olan Milletvekili Nurettin Tokdemir rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Ankara’da vefat eden Tokdemir, ayrıca Milli Eğitim Komisyon Başkanlığı da yapmıştı.

Zübeyir Gündüzalp ve Mehmet Kutlular’ın yakın hizmet arkadaşı, Risale-i Nur’a yönelik bandrol ve tekel engelinin kaldırılmasında büyük emeği olduğu bilinen eski DYP Hatay Milletvekili Nureddin Tokdemir, Risalei Nur’a Yönelik bandrol ve tekel engelinin kaldırılmasında büyük emeği olduğu ifade ediliyor.

Ömrünü Risale-i Nur’a adayan Tokdemir’in cenazesi yarın Kocatepe Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Aile Mezarlığı’na defnedilecek.

Tokdemir, İttihad Gazetesi’nin kuruluşunda yer almıştı

Öğrenciyken Zübeyir Gündüzalp’in çok yakınında olan Tokdemir, İttihad Gazetesi’nin kuruluşunda da yer almıştı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Tokdemir, DYP Hükümeti’nde 19. dönem Hatay Milletvekilliği ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı yaptı. Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği de yapan Tokdemir, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.