BAŞKAN CULHA’DAN MUHTARLAR İSTİŞARE TOPLANTISI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen “2018 Yılı 3. Muhtarlar İstişare Toplantısına” katıldı. 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “2018 Yılı 3. Muhtarlar İstişare Toplantısına”, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile katıldı.

Muhtarlarla,istişare etmek anlamında bir araya geldiğini belirten Başkan Culha, “ Bizim için aslolan halkın bizi yetkilendirdiği ve göstermiş olduğu görev döneminde, söylemiş olduğumuz şeyleri azami oranda yapmaktır. İşte bu noktada bazı mahallelerimizin eksiklikleri var. Ben biliyorum. Özellikle yol meselesi. Gerek anayol anlamında, gerekse ara yollar anlamında bazı mahallelerimizin eksiklikleri var. Bu konuda özellikle Nergizlik, Kozaklı, Pirinçlik,  Helvalı mahallelerimizin anayolları, ana ulaşım yolları, daha doğrusu yolu yapılmayan bu mahallelerimiz kaldı. Ve bu mahallelerimizin yollarının yapımıyla ilgili asfalt ihalesi yapıldı. Ayrıca karayolları ile ilgili bazı mahallelerimizde parke talepleri de var. O da aynı kapsamda ihale edilmişti. Bizlerde bir ihale hazırlığı çalışması içerisindeyiz. Bu son hamlelerimizle mahallelerimizde eksik olan yolları,  hizmetleri tamamlamış olacağız.

“Bölgenin ekonomisini desteklemek, tanıtımı yapmak amacıyla biz çok sayıda kültürel etkinlikler yapıyoruz”

Şimdi bizim Arsuz kentimiz biliyorsunuz çok eski bir tarihe dayanıyor. Eski bir medeniyettir. Ve bu da gerek ören yerleri, gerek tabiatı, gerekse doğal güzellikleri biz tek tek dolaşıyoruz, bakıyoruz. Bu güzelliklerin daha öne çıkması ve bütün ülke genelinde tanınması açısından bir çaba içerisindeyiz. Yani sizde takdir edersiniz ki bu etkin, yani kendi iç dinamikleriyle bu işi çözmesi yetmiyor. Dışardan da destek almak gerekir. Bölgenin ekonomisini desteklemek, tanıtımı yapmak amacıyla biz çok sayıda kültürel etkinlikler yapıyoruz. Gerek konserler, gerek paneller, gerekse konferanslar bu şehrin tanıtımına yöneliktir. Şehrimizin her karışı, her toprağı birbiriyle ilgilidir ve birbirini destekler. Hüyük mahallemizdeki o güzellikler, kurtbağında ve birçok mahallemizde güzel yerlerimiz var.Özellikle Sütunlu Liman konacıkta. Bütün bunların ön plana çıkartılıp, buraya misafir çekmenin yollarını arıyoruz. Yani hem buraya kentin tanıtımına katkı sağlayacak, hem de buraya gelen insanlarımızın bu şehrin ekonomisine katkı sunacağına inanıyoruz. Bu şekilde bilimsel bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Müdür arkadaşlarımız bu çalışmayı yapıyorlar. Ama her bölgede her mahallede yaşayan muhtarımız o bölgeyi bizden daha iyi bilir. Çünkü orada doğup büyümüş, oradaki coğrafyayı ve sorunları bizden çok daha iyi bilirler. Yani sizden alacağımız desteklerle, biz burada bu çalışmaları bilimsel bir hale getireceğiz. Kaymakamımızla, valiliğimizle bunu güzelce istişare ederek, organize ederek bu bölgenin tarihi ve tabi güzelliklerini öne çıkararak, ulusal düzeyde tanınmasını ve ondan sonra bu turizm anlamında geri dönüş katkısını bekleyeceğiz.  Ben bu duygu ve düşünceyle, bu nazik davetimizi kabul edip, teşrifinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum,” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.