Çelik işçisinde Dolar korkusu…!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çelik işçisi doların yükselişinden rahatsız. Dolar ve Euro’nun TL karşısında artış göstermesi ithalata bağlı sektörlerde endişeyi iyice artırdı.

Dolardaki iniş-çıkışlar, bir çok sektörü olduğu gibi demir-çelik sektörünü de etkiliyor.  Türkiye’nin önde gelen demir çelik firmalarının bulunduğu Hatay’da çelik işçisi işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kulaktan kulağa fısıldarken doların yükselişi ile ilgili işçi sendikalarından da konuyla ilgili açıklama beklediklerini ifade ettiler.

Dolardaki kur artışın üretimi olumsuz etkilediğini kaydeden çelik işçisi, işten çıkarma söylentilerine de dikkat çekti. Üretimin azalması ile ilgili faturanın işçiye çıkarılması endişesi taşıyan işçiler, işverenlerin fabrikalardan işten atılmalarla ilgili liste hazırlandığına dair bilgilerin de kendilerine kulaktan kulağa ulaştığını belirttiler.

Sendikaların ortada değil işçiden yana tavrını hissettirmesini isteyen işçiler, işverenin işçi üzerindeki baskıların da azalacağı görüşünde…

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.