MHP’den Adliye Önünde açıklama: YSK’nın kararına itiraz ettik

Published on:  /   Yorum yapılmamış

MHP Hatay milletvekii sayısının önce 2 daha sonra 1 olarak açıklanmasıyla siyasi çaljantı sürüyor. Bu gün iskenderun Adliyesi önünde toplanan ülkücü camia kamu oyuna açıklama yaptı. İbrahim Gül, Lütfü Kaşıkçı ve Bahadır Alperen burada birer kobyşma yaptı. Önce söz alan Kaşıkçı, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında; “Cumhur ittifakının başarıya ulaşması için Ramazan ayında çalışmış çabalamış oy istemiştir. Biz yaşadığımız süreç içerisinde bir haksızlığa karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyoruz. Çünkü bizi destekleyen milletimize inanıyoruz. Bu süreçte kendisinden de onu istediğiniz helal oylarımızdır. Bir şaibe bir sıkıntı varsa da görüp düzeltecektir.  Sayın cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Sayın genel başkanımız zaten sürecin çok yakın takipçisidir” dedi.

Kaşıkçı’nın ardından MHP MYK üyesi Bahadır Alperen, basını bilgilendirmek üzere mikrofonu aldı.

27 dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Cumhur ittifakı ve Milliyetçi Hareketin çok büyük bir başarı elde ettiğine işaret eden Bahadır Alperen, “Bu seçimlerde çok kuvvetli bir şekilde zafere kavuştuk.  Bizim Hatay’da Aydın’da Elazığ’da alın terimizle Ramazan ayında oruç ağız gezdiğimiz tüm evler, esnaflar, STK’lara olan ziyaretlerimizle seçim çalışmalarımızı yürüttük. Alın terimizle aldığımız oyları kaptırmayacağız. Sayın genel başkanımız yurtdışı oyların Hatay’a yansımasıyla vekillik sıralamasında oynama olduğu haberini aldığı zaman beni Şahsımı görevlendirdi.

İbrahim Başkanı Lütfi başkana verdiği önemi göstermiştir bizde iki gündür gece gündüz demeden Hatay’ın 15 ilçesinde itirazlarımızı hazırladık. Tamamına itiraz ettik. Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyları helal oydur organik oydur. Cumhur ittifakının Hatay’da çıkardığı vekil sayısı altıdır. Bu da kimilerinin söylediği gibi biz birlikteyiz anlamına gelmez. Çıkıp 4-2 demeleri gerekmektedir. İskenderun’da yaptığımız itirazlarımızın birtakım neticelerini aldık. Biz İlçe Seçim kurulları hâkimlerine inanıyoruz, güveniyoruz. Hukuk çerçevesinde taleplerimiz var. Somut gerekçeler var. Biz bunların karşılığı olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı helal Oyların bize yazılması gerekiyor. Ve biz bunu İlçe Seçim kurullarına ve Yüksek Seçim Kurulu’na dahi götüreceğiz. Ancak bizim teşkilatımızın, Hatay’da uyumaması gerekiyor.  Biz uyumuyoruz, teşkilatımızın uymaması gerekiyor. Hatay’da vekil dağılımı Cumhur ittifakının sonucu 4 -2’dir. Ve biz bunun sonuna kadar mücadelesini vereceğiz Ben Allah nasip ederse Ankara’ya iki vekil ile dönmek istiyorum. Sayın genel başkanımızın Hatay’dan beklentileri var. İlçe seçim kurullarında, il Seçim Kurulu’nda ve Yüksek Seçim Kurulu’nda olumlu netice alacağız ve İbrahim başkanın resmini genel başkanımızın elini öperken ve mecliste rozet takarken resmini çekeceğiz. Hatay’ın girişine asacağız. İlçe Seçim kararının Red kararına karşı itirazlar yapacağız.” Dedi.


İbrahim Gül daha sonra yaptığı konuşmada yaşanan süreci kısaca özetledi.

Gül, “Kıymetli arkadaşlar seçim günü şahsım ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Seçim Kurulu’nda görevli olan hukukçu arkadaşlarımızla birlikte saat 11.45 de Yüksek Seçim Kurulu’nca oyların açılmış olanları 99.7 iken aldığımız ekran görüntüsü dış oylarında eklenmiş olduğu ekran görüntüsü ve sonra yapılan hesaplamada Milliyetçi Hareket Partisi 1770 küsur oy ile 2 vekilinin kazanmıştır. Bu ne demek Adalet ve Kalkınma Partisi Eğer bizim 2. Milletvekilini alması gerekiyorsa 1775 çarpı 5 yapılmalıydı yaklaşır yaklaşık 7700 küsür oy topladıysa seçimi almış durumdaydı ve 2. Günü hemen sabahı Biz Antakya adliyesine gittik Antakya Adliyesinden sonuçları tekrar ekran görüntüsünü aldık. Ve ben İskenderun’a geldim 2. Günü Saat altı buçukta Sabah gittim. Adliyenin kapısında adliye açılana kadar bekledim.  Açıldıktan sonra seçim müdürlüğüne gittim. O sonuçları almak için resmi imzalı dilekçe verdim.  Ve bana verilen dilekçede oylarımız 8000 farkla kazanmış durumda idi. Fakat dışarı oyların etkisiyle kazandığını iddia edenlerin ellerinde resmi bir veri yok.  Hiçbir şekilde önümüze koydukları rakamda yok. Bundan dolayıdır ki: tüm ilçelerdeki sandıklara itiraz ettik orada yapılan yanlışların tamamının düzeltilmesini için çalışıyoruz. Cumhur ittifakının başarıya ulaşması için Ramazan ayında çalıştık. Biz yaşadığımız süreç içerisinde bir haksızlıkla karşı karşıya kalacağımız karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyorduk. Çünkü bizi destekleyen milletimize inanıyoruz. Bu süreçte helal oylarımızı verdiğimiz bir Sayın cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Şaibe bir sıkıntı varsa da görüp düzeltecektir. Sayın genel başkanımız zaten sürecini çok yakın takipçisi.” Dedi ve Bahadır Alperen’e basını bilgilendirmek üzere mikrofonu veriyorum” dedi

27 dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Cumhur ittifakı Cumhur ittifakı ve Milliyetçi Hareket çok büyük bir başarı elde etmiş Bu seçimlerde çok kuvvetli bir şekilde zafere kavuşmuştur. Bizim Hatay’da Aydın’da Elazığ’da alın terimizle Ramazan ayında oruç ağız gezdiğimiz tümü evler esnaflar STK’larla  ziyaretlerimiz de seçim çalışmalarımızı yürüttük.  Alın terimizle aldığımız oyları yaptırmayacağız sayın genel başkanımız yurtdışı Oyların Hatay’a yansımasıyla vekillik sıralamasında oynama olduğu haberini aldığı zaman beni Şahsımı görevlendirdi. …İki gündür gece gündüz demeden Hatay’ın 15 ilçesinde itirazlarımızı hazırladık. Sandıkların tamamına itiraz ettik. Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyları helal oydur organik oydur. Cumhur ittifakının Hatay’da çıkardığı vekil sayısı altıdır. Bu da kimilerinin söylediği gibi biz birlikteyiz anlamına gelmez. Çıkıp 4-2 demeleri gerekmektedir. İskenderun’da yaptığımız itirazlarımızın birtakım neticelerini aldık. Biz İlçe Seçim kurullarına ve hâkimlerine inanıyoruz güveniyoruz.  Hukuk çerçevesinde taleplerimiz var.” Diyerek oyların kendilerine yazılması gerektiğini ifade etti.

“Bizim teşkilatımızın Hatay’da uyumaması gerekiyor.  Biz uyumuyoruz teşkilatımızın uymamız gerekiyor” diyen Alperen, “Bizim yaptığımız çalışmaları neticesini görmeye çok az kaldı Hatay’da vekil dağılımı Cumhur Cumhuriyeti farkının sonucu 4 ekilir ve bunun sonuna kadar mücadelesini vereceğiz Ben Allah nasip ederse Ankara’ya iki vekil ile dönmek istiyorum. Gönüllerindeki sonucu almak istediklerini yeneleyen İbrahim başkanın resmini genel başkanımızın elini öperken ve TBMM’de rozet takarken resmini çekeceğiz. Hatay’ın girişine asacağım. İlçe Seçim kararının Red kararına karşı itirazlar yapacağız.” Dedi.

İbrahim Gül daha sonra konuşma yaptı: İbrahim Gül de yaşanan süreci kısaca özetleyerek şu konuşmayı yaptı: Kıymetli arkadaşlar seçim günü şahsım ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Seçim Kurulu’nda görevli olan hukukçu arkadaşlarımızla birlikte saat 11.45 de Yüksek Seçim Kurulu’nun Oyların açılmış olanları 99,7 iken aldığımız ekran görüntüsü, dış oylarında eklenmiş olduğu ekran görüntüsü, sonra yapılan hesaplama ile Milliyetçi Hareket Partisi 1770 küsur oy ile 2 vekil kazanmıştır.

Bu ne demek Adalet ve Kalkınma Partisi Eğer bizim 2. Milletvekilini alması gerekiyorsa 1775 çarpı 5 olmalıydı. Yaklaşık 7700 küsur oy topladıysa seçimi almış durumdaydı. Ve 2. günü hemen sabahı, biz Antakya adliyesine gittik Antakya Adliyesinden sonuçları tekrar ekran görüntüsünü aldık. Ve ben İskenderun’a geldim.  2. Günü Saat altı buçukta Sabah gittim adliyenin kapısında adliye açılana kadar bekledim açıldıktan sonra seçim müdürlüğüne gittim. O sonuçları almak için resmi imzalı dilekçe verdim.  Ve bana verilen dilekçede oylarımız 8000 farkla kazanmış durumdaydık. Fakat dışarı Oyların etkisiyle kazandığını iddia edenlerin ellerinde resmi bir veri yok.  Hiçbir şekilde önümüze koydukları rakamda yok bundan dolayıdır ki tüm ilçelerdeki Sandıklara itiraz ettik. Orada yapılan yanlışların tamamının düzeltilmesini için çalışıyoruz.”dedi.

Öte yandan AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, yeni seçilen milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenlendi. Başkan Güler, “Bizim açımızdan vekil sayısı ayrıntıdır. Aslolan Cumhur İttifakı’dır. Sonuç ne olursa olsun, aynı heyecanı yaşıyoruz. MHP ile fikir ve gönül birliği kurduk. Kimse bozamaz” Biz 5 vekil çıkardık gönül isterdik ki 5 tanede MHP çıkarsın. İtirazlarını yapmışlardır demokratik haklarıdır tekrar sayımdan çıkacak neticeye saygılı olacağız. MHP ile olan ittifakımızın hiç bir zeminde bozulmasına razı olmayız böyle bir şeyin olmaması içinde elimizden geleni yapmaktayız dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.