Hatay 2018 Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

DOĞAKA  ile Hatay, Kahramanmaraş Antakya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 09-12 Mayıs 2018 tarihlerinde, İzmir İZFAŞ Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen “Gurme İzmir: OLIVTECH 2018 Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı” ziyaretçilerine kapılarını açtı. 

Organik ürünler ve zeytin-zeytinyağı sektörünün temsilcileri, Fuar İzmir’de bir araya geldi. Sektörlerindeki tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ile Olivtech, bu yıl ikinci kez Gurme İzmir başlığı altında buluştu. Zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünlerinin en iddialı firmaları, Fuar İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen “Olivtech -8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı” 09 Mayıs 2018 Çarşamba günü açıldı.

KATILIMCI SAYISI ARTTI

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuar olan Gurme İzmir- 9. Ekoloji İzmir ise bu yıl 37 il ve 4 ülkeden toplam 149 katılımcıyı ziyaretçiyle buluşturmaktadır. Organik tekstil, kozmetik, oyuncak, kontrol ve sertifikasyon kuruluşları ile laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı fuara geçtiğimiz yıl 25 il 3 ülkeden 124 firma katılım sağlamıştır. Sektöründeki tek ihtisas fuarı olan Olivtech, yerli yabancı tüm sektör temsilcilerini İzmir’de buluşturdu. Mevcut ürün yelpazesi süt, süt ürünleri, fermente ürünler, şarap ve teknolojileri ile bu yıl daha da zenginleşti. Olivtech Fuarı’da zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, fermente ürünler, şarap ve teknolojileri, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa, bidon ambalaj, üretim teknolojileri, saklama üniteleri ve gıda analiz laboratuvarları yer almaktadır.

Hatay ilini temsilen 12 üretici firma ile Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün katılımları ilimizin zeytin, zeytinyağı üretimi tanıtılırken, Kahramanmaraş ilimizi temsilen Biber Kümesi, Kahramanmaraş Dondurması ve Kahramanmaraş ilimizde üretilen peynir türleri ile fuarda büyük beğeni toplamaya devam etmiştir. 2018 yılında söz konusu fuara, Osmaniye ilimizi temsilen katılım sağlayan üreticimiz yer almamaktadır. Bölgemizdeki üretimi ziyaretçilerimize tanıtabilmek amacıyla DOĞAKA Zeytincilik Sektörel Araştırma raporları ile zeytin üretimine ilişkin tanıtım filmi de fuar alanında misafirlerimizin beğenisine sunulmaktadır.

Ajansımız koordinasyonunda; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizden bölgemizi temsilen katılım sağlayan 15 zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri üreticisi ile bölgesel katılım sağlanan söz konusu fuarın açılış gününde, standımızı KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Erkut ŞAHALİ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet GÜLDAL, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ve mahiyetleri ile ziyaret ederek Antakya Künefesini katılımcılara ikram etmiştir.

Kocaoğlu, Organik tarımdan zeytine, meyveden ceviz fidanına varıncaya kadar birçok destek verdik. Bugün İzmir’i sütün merkezi yaptık. Tarımsal ve hayvansal faaliyetin ve sanayinin gelişmesi için her türlü katkıda bulunduk. Zeytin, zeytinyağı üretimi artarsa, sektör büyürse, işte böyle büyük fuarlar doğuyor. Önce altyapıyı tamamlayıp yönetimi arttırmak bunu da fuarlarla, dünyaya ihraç edilecek büyük markalarla buluşturup katma değerini yükselterek çiftçimizin, insanımızın yüzünü güldürmek, ülkemizi kalkındırmak yaşam kalitemizi arttırmak amacımız. İşte bunun için çalışıyoruz sözleriyle katılımcılara hayırlı fuar diledi.

Bölgemizdeki süt ve süt ürünleri ile zeytincilik ve zeytinyağı üretimine yönelik üreticilerimizi ticari işbirlikleri kurmak üzere uluslararası platforma taşınarak küresel ticari işbirliklerinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği söz konusu fuarda, bölgemizi temsilen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Erhan YAĞIZ, Hatay Zeytinyağcılar Kooperatifi Başkanı Sayın Yusuf İSHAKOĞLU, ATSO Fuarlar Sorumlusu Sayın İbrahim ALTUNTAŞ, DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Başkanı Sayın Figen GÖKŞEN TOK bölgemiz firmalarına fuar katılım desteği sağlamışlardır.

‘TÜKETİM DE FARKINDALIK DA ARTACAK’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun davetiyle katıldıkları fuardan çok memnun olduklarını belirten KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Erkut ŞAHALİ, bu fuarda açılan ilk ülke standının KKTC olmasından ayrıca mutluluk duyduklarını söyledi. Şahali, “Bizler tarımsal faaliyetlerimizi tanıtmak ve pazarı genişletmek, hem ihraç pazarlarına ulaşmak, hem de İzmir gibi benzer iklime sahip coğrafyada ticari, tarımsal faaliyetlerimizi tanıtma konusunda çok istekliyiz. Buradaki sertifikasyon firmalarıyla ciddi çalışmalarımız oluyor. Bizim için çok verimli bir fuar” diye konuştu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet GÜLDAL ise şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımda yapmış olduğu katkılar ve bize gösterdiği ilgi için özellikle teşekkür ediyorum. Organik tarım ve zeytinyağı fuarlarının en büyüğü ve en güzelini Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu gerçekleştiriyor. Amacımız hem organik tarımdaki farkındalığı, hem de zeytinyağı tüketimini arttırmak ve kamuoyunda bir farkındalık yaratmak.”

DÜNYACA ÜNLÜ TADIM UZMANLARI OLİVTECH’TE

En son 2009 yılında düzenlenen VINOLIVE – Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ardından 9 yıl sonra şarap yeniden ziyaretçilerle buluşuyor. WSET, London Wine Academy ve Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarından önemli birçok sertifikaya sahip, sektörün önemli şarap tadım uzmanlarından, Şarabın ABC’si isimli kitabın yazarı Levon Bağış da Olivtech Fuarı’nda olacak. Şarapseverler, Levon Bağış ile Bağdan Kadehe Şarap adlı Tadım Atölyesi’nde çeşitli şarapları tatma olanağı bulacak. Tüm dünyanın takip ettiği yarışmalarda jüri üyesi olan uluslararası şarap tadım uzmanı Sayın Tuğba ALTINÖZ ile Kadehteki Sırlar Tadım Atölyesi’yle Olivtech’de yer almaktadır. Fuarda, ayrıca WSET diplomalı şarap eğitmen ve uzmanı Sayın Perran ARIBAL da şarap tadımı etkinliği gerçekleştirecektir.

Söz konusu fuar kapsamında, fuar alanı yer kira bedeli, stand konstrüksiyon tasarım, kiralama ve tefrişat giderleri maliyetlerinin Ajansımız koordinasyonunda sağlanacağı söz konusu fuarda, yöresel lezzetlerimizden Kahramanmaraş Dondurması ile Antakya künefesi de ziyaretçilerimize ve sektörün ilgililerine ikram edilmektedir.

Söz konusu fuara katılım sağlayacak üretici KOBİ’lerimizce görevlendirilen personelin ulaşım ve konaklama ile ürünlerinin navlun maliyetleri firmaların kendi imkanları ile karşılanmakta olup, sektörün ilgililerini, 09-12 Mayıs 2018 tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında düzenlenen “Gurme İzmir: OLIVTECH 2017 Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı” DOĞAKA koordinasyonundaki bölgemiz illeri stantlarına davet etmekten onur duyarız.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.