MMK Metalurji, İş Sağlığı ve Güvenliği coşkusu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

MMK Metalurji her sene Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını kutlamak ve şirket içerisinde İSG kültürünü geliştirmek amacıyla Dörtyol ve Dilovası lokasyonlarında tören düzenledi. 

Törende MMK Metalurji CEO’ su Denis KVASOV, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktör Vekili Maxim FILIPPOV, Sağlık, Emniyet ve Çevre Yöneticisi Hakan TANYERİ İSG ‘nin önemini belirten konuşmalar yaptılar.

Kutlama programı; İSG konulu slogan yarışmasında dereceye girenlere, fabrikada çalışanların çocuklarından ‘’Anne-Baba Sağlığını ve Güvenliğini Şansa Bırakma’’ konulu resimler çizenlere, Tehlike Bildirimi ve Ramak Kala formu dolduran çalışanlara ve İSG konulu bilgi yarışmasında kazanan gruba ödüllerin verilmesiyle devam etti. İSG kutlama töreni tüm çalışanların ve yönetimin birlikte katıldığı kokteylle sona erdi.

İş Sağlığı Güvenliği Haftası’nda gerçekleştirdiği etkinlikle demir çelik sektöründe de önem verilen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili çalışanlarına bir yandan sürekli eğitimler vermeyi sürdürken öte yandan sosyal projelere de imza atıyor. Yaklaşık 1200 kişinin görev aldığı MMK Metalurji’de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sürdürülebilir politikalar sürdürmeye çalıştıklarını vurgulayan MMK Metalurji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denis Kvasov, etkinlik çerçevesinde gerçekleştirdiği konuşmasında; “Görevi ne olursa olsun tüm çalışma arkadaşlarımızın güvenliği bizim için eşit şartlarda değerli. Fabrikalarımızda uyguladığımız uluslararası OHSAS 18001 İş Güvenliği Yönetim Sistemi ve genel süreçlerle ilgili danışmanlık, denetim ve eğitim aldığımız İSG danışmanlık şirketiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yetinmeyerek, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki farkındalığı ailemizin tüm bireylerine indirgemek adına ayda iki defa ‘Odit Denetimleri’ ile isimli denetleme çalışmalarıyla algı seviyemizi yukarı taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Günlük çalışma rutini içerisinde önemsiz görülebilecek riskli durumlarda alınabilecek önlemlerle mağduriyetlerin önüne geçilebileceğini vurgulayan Kvasov; “MMK Metalurji olarak korumamız gereken geniş bir aileye sahibiz. Bu sebeple her ne kadar gerekli tüm önlemleri şirket olarak almış olsak bile, hepimizin ailemize karşı sorumluluğu olduğunun altını çizmek isterim. Çalışma arkadaşınızın iş sağlığı ve güvenliğinde risk oluşturabilecek davranışını gördüğünüzde müdahale etmeniz, olası iş kazasını önleyecek ve ailemizin zarar görmesini engelleyecektir. Hiçbir gerekçe sizlerin sağlığından ve güvenliğinden daha önemli değil” dedi. MMK Metalurji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denis Kvasov, iş sağlığı ve güvenliği etkinliği çerçevesinde, çalışma arkadaşlarıyla birlikte MMK Metalurji İş Sağlığı ve Güvenliği ilkelerinin yazılı olduğu panoyu imzaladı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.