İskenderun’da Turizm Haftası Etkinlikleri Start Aldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

15 – 22 Nisan tarihleri arasında bu yıl 42.’si kutlanacak olan ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri, İskenderun’da Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Ata’nın huzuruna çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

‘İskenderun Körfezi Turizm Cennetidir’

İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, bacasız sanayi olarak ekonomide önemli bir yeri olan turizmin küresel olduğu kadar, ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesi olduğunu belirterek, “Doğu Akdeniz’in inci gerdanlığı İskenderun Körfezi, iklimi, güneşi, denizi, muhteşem coğrafyası ve tarihsel mirasıyla adeta bir turizm cennetidir. Sahip olduğumuz doğal ve tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmalı, geleceğe en iyi şekilde taşımalı ve tanıtmalıyız” dedi.

İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Alpaslan Ateş ise, turizm potansiyeli en yüksek iller arasında olan Hatay’ın Türkiye sıralamasında en önde yer alması için çalıştıklarını söyledi.

‘Savaş Algısı Ortadan Kaldırılmalı’

Ülkemizin güneyindeki sınır komşularımızda gerçekleşen kaos ve terörle mücadele nedeniyle Hatay’da bir savaş algısı yaratıldığını ve bunun da tüm sektörlerde olduğu gibi turizm potansiyeline de yansıdığını ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, “Birçok alanda beliren olumsuzluklardan maalesef turizm sektörümüz de nasibini almıştır. Tam bu noktada özellikle bölgemizin en az diğer büyük dünya kentleri kadar güvenli olduğunu herkesin bilmesini isterim. Bu yanlış algının biran önce düzeltilmesi gerekmektedir. Zira bu algı doğal olarak endişelenen yerli ve yabancı turistlerin bölgemize gelmesine engel oluyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından siyasi protokol ve öğrenciler iskeleden deniz üzerinde gösteri yapan minik yelkencilerin bayraklarla sergiledikleri optimist gösterisini izledikten sonra Kızılay’ın kan alma çadırına geçerek, Kızılay marşını dinledi.

Sahil şeridinden İskenderun Kız Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi’ne kadar yürüyerek, güneşli havanın tadını çıkaran protokol üyeleri, şiir dinletisi ve tiyatro gösterisinin ardından, kişisel el ürünleri sergisini gezdi, öğrencilerin yapmış olduğu yöresel yemeklerin tadına baktılar.

Okulun Konaklama bölümü Öğretmeni Murat Tolga Eser tarafından öğrenciler ile birlikte hazırlanan Semazen gösterisi, şiir sunumu, Karadeniz oyunları gösterileri ilgi ile izlendi. Turizm Haftası şenliklerinde öğrencilerin sergiledikleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerini temsil eden birbirinden güzel yöresel oyunlar ve gösteriler davetliler tarafından yoğun alkış aldı.

Tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliklere sahip ilçede turizm farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği(İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun, İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kemal Kutlu, İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Alpaslan Ateş, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tugrul, İlçe Spor Müdür Vekili Ali Ferit Gündel, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, turizm sektörü temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.