Turizm Haftasında farkındalık etkinlikler

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Vali Erdal Ata ve İskenderun Kaymakamı  Recep Soytürk, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” kutlama ve tebrik mesajı yayınladı.
Hatay Valisi Erdal Ata, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata mesajında şu ifadelere yer verdi:
”Toplumda farkındalık yaratarak turizmin önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasındaki günler Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır.
Kıtaların buluştuğu, üç yanı denizlerle çevrili, dört mevsimin bir arada yaşandığı, birçok medeniyetin izlerinin hala ayakta olduğu bir coğrafyada yer alan Türkiye’nin turizm potansiyeli, bugün en önemli ekonomik kaynaklarımızdan biri haline gelmiştir. Sahip olduğu zenginlikleriyle, turizmde gerçekleştirilen atılımları ile Türkiye’nin dünya turizmi içindeki önemi giderek artmaktadır.
Bu anlamda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan Hatay,  sayısız doğal güzellikleri ve derin tarihi zenginlikleriyle turizm konusunda ülkemizin önemli destinasyonlarından biridir.
Bizler de adeta bir kültür hazinesi olan ilimizin bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmek için gerekli çalışmaları gayretli bir şekilde ortaya koymaktayız. Bu anlayışla ilimiz turizmine katkı sağlayacak her türlü tesis ve hizmet verecek nitelikli insan gücünün arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz.
Bu düşüncelerle, Turizm Haftası’nda tüm halkımızı imkânları dâhilinde turizm etkinliklerine katılmaya çağırıyor; başta turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sektör çalışanları olmak üzere bütün Hataylı vatandaşlarımızın Turizm Haftası’nı kutluyorum.’
Toplumda farkındalık yaratarak turizm ve turizm unsurlarının önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri Turizm Haftası olarak kutlandığına dikkat çeken Kaymakam Soytürk,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
“Turizm insanların sürekli yaşadıkları yer dışında yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamasından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili sosyo-ekonomik faaliyetlerdir.
Halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran turizm, küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesidir. Ayrıca sürdürülebilir bir çevreciliğin, kaynakların doğru kullanımı ile bugünkü ve gelecekteki yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde önemli misyon üstlenmektedir.
Yeni yatırım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini arttırmak ve niteliklerini yükseltmek gerçekleşebilecek önemli hedeflerdir. Seyahat alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişim ve turizmin giderek çeşitlenmesi, her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasına olanak sağlamaktadır.
Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır.
Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir.
Bu anlamda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan İskenderun,  doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir.
Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle, “Turizm Haftası” nı içten dileklerimle kutluyor, sektörün gelişmesine emek veren herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.