“KENTLER ORTAK AKILLA YÖNETİLMELİ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan, Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz SelimYanık ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Ortak görüşlerin kabul görüldüğü ziyarette memnuniyet ön planda yer aldı.

İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan, İskenderun ve Hatay gibi yerleşim birimlerde ayrışmamalı, hiç kimse doğarken dil, din, etnik köken gibi tercihi olmadan dünyaya geliyor. 1980’ler öncesinde sağcısı da solcusu da “bu memleket benim düşündüğüm gibi daha iyi yönetilir” diyordu. Hiç kimse ayrıştırmıyordu. Biz birlikte ortak akılla yönetmek için aday adayı olarak yola çıktık” dedi.

İşçilik, yaptığını, işveren olarak ticari yaşamını sürdürdüğünü, OSB Başkanlığı görevini yürütürken de işverenleri, ekonomiyi yönettiğine işaret eden İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan, OTDÜ Mühendislik Eğitiminden önce de bir yıl Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde eğitim aldığını sonradan Mühendislik eğitimine geçip elektrik mühendisi olarak mezun olduğunu anlattı.

“KENTLER ORTAK AKILLA YÖNETİLMELİ”

“Ortak Akıl”ın gündem oluşturduğu ziyarette konuşan ev sahibi Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, ortak akıl ve akademik aklın yönetim anlayışında ön planda olması gerektiğini belirterek yerel yönetimlerin okullara destek çıkması gerektiğini vurguladı.

Başkan Yanık, “Belediye başkanı olarak sizden istediğimiz mesela bir kent konseyi. Neden bu şehirde Kent Konseyi çalıştırılmasın? Biz Sivil Toplum Kuruluşuyuz, gidip orada kendimizi ifade edelim. Bana göre herkes önemli. Ama İki bin üyesi olan sendika çok önemli diye düşünüyorum. Kentler ortak akıl ile yönetilmeli. İskenderun’u cazibe merkezi haline getirecek projelerde ortak akılla yönetecek bir insan olsun. Hep beraber çalışalım” diye konuştu.

“İSKENDERUN’UN GÜZEL SANATLAR VE SPOR OKULLARINA İHTİYACI VAR”

Devlet okullarına devlet desteğinin yeterince olmadığını kaydeden Başkan Yanık, ilçe belediyelerinin okullara katkısının olmadığından da yakındı.

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Bu ilçenin Güzel Sanatlar Lisesi ve akademik eğitim veren Beden Eğitimi ve Spor Liselerine,  sanat ve spor adamlarına da ihtiyacı var. Selçuk İnan’la İskenderunlular olarak gurur duyuyoruz. Neden? Selçuk İnan’lar çoğalmasın? Nasuh Mahruki gayrı Müslim vatandaşımız. Ne yaptı? Türk Bayrağını Everest’in tepesine dikti. Onunla gurur duyduk. Öyle güzel bir ilçede yaşıyoruz ki; bir yanımızda cami bir yanımızda kilise var. Bunu anlamamak, algılayamamak büyük bir kayıptır. Bu kentin ve bu ilin artı değerleri o kadar çok ki bunların tanıtımını yapıp bu kardeşlik ortamının cazibeli hale getirilmesi gerekir. Kimse kusura bakmasın. Öğretmen öğretmenliğini, doktor doktorluğunu yapsın. Bu kenti mimarlar mühendisler, mühendis bakış açısıyla planlı programlı, yönetilsin”

Hoş sohbet ortamında geçen ziyaretin ardından günün anısına topluca objektiflere poz verdiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.