Ali Eren Otizmde Farkındalık yarattı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da yaşayan ve en büyük hayali gazete ve televizyona çıkmak olan 15 yaşındaki Ali Eren Nezlioğlu, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

En büyük destekçisi annesi Alev Nezlioğlu ve çok sevdiği ilkokul öğretmeni Özcan Kara ile, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan ve en büyük hayalinin gazetelere çıkmak olduğunu söyleyen Ali Eren, bu hayalini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yapılan röportaj sırasında heyecanı gözlerinden okunan Ali Eren, ilk önce kendini tanıttı. 15 yaşında olduğunu, Nazım Kemal İlkokulunda ilköğrenimini aldığını anlatan Ali Eren, ilkokul öğretmeni Özcan Kara’yı çok sevdiğini ve onu tanıdığı ilk yıllardan bu güne kadar da onu sürekli görüştüğünü söyledi.

Şu an Arsuz Karaağaç Nuran Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitimine devam eden Ali Eren, aynı zamanda iki yıldır da resim kurusuna devam ettiğini kaydetti. Resim yapmayı çok sevdiğini söyleyen Ali Eren, hayallerinden birinin de ünlü bir ressam olmak olduğunu belirtti.

Annesi ve ilkokul öğretmeninin boyalara olan ilgilisini keşfetmesi ve kendisini yönlendirmesiyle resim yapmaya daha çok önem veren Ali Eren’in ilkokul öğretmeni Özcan Kara; “Ali Eren’in her ne kadar otistik olsa bile yeteneklerinin olduğunu düşünüyordum. Bunu ilk bir ve ikinci sınıfta fark edemedik ama daha sonraki zamanlarda boyalara olan ilgisi dikkatimi çekti ve bunu ailesi ile paylaştım. Ailesi ile birlikte iyi bir resim eğitimi alarak yeteneklerini ortaya çıkarabileceğini düşündük. Birlikte araştırdık ve burada bir resim kursuna başlattık. İlk yaptığı resimle şu anki yaptığı resim arasındaki farkı, gelişmeyi resimden hiç anlamayan bir insan bile fark edebilir. Yakın zamanda da bir sergi açacak. Ali hakikaten azimli, çok farklı bir çocuk. Toplumun bakış açısından çok farklı bir bakış açısı var. Resim yapmaya başladığı günden bu yana kendini de gösterdi. Ben Ali’nin daha da başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Annesi Alev Neslioğlu da, resme ilgisini fark ettikten sonra kursa başlamasına ön ayak olduklarını ifade ederek; “Psikolojik açısından kendisi için de çok iyi oldu resim kursuna başlaması ayrıca yeteneğini de ortaya çıkarmış oldu. Genelde portre resmi yapıyor ama hayal gücünü de kullanarak farklı resimler de yapıyor. Her zaman oğlumun arkasındayım, üniversite eğitimi içinde o ne isterse biz destek vereceğiz” diye konuştu.

15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in ve zeytin dalı resimlerini de yapan Ali Eren’in Resim Öğretmeni Meryem Yıldırım ise; “Ali çok yetenekli bir öğrencim. Çok istekli geliyor resim atölyemize ve atölyeden gitmek istemiyor. Resim yapmaya başladığı anda kendinden geçiyor. Sadece resim yapmaya konsantre oluyor. Zaten bizim sloganımız sanatta engel yoktur, olamaz da. Çok farklı ve güncel olayları takip ederek ona göre resimler de yapıyor. Aslında bu da araştırmacı özelliğini de ortaya koyuyor. Ve bana geliyor bulduğu veya hayalindeki şeyleri anlatıyor. Hocam bunu yapalım diyor. Farklı ressamları da araştırıyor. Doğru bir eğitimle Ali çok iyi bir ressam olabilir. Güzel Sanatlara gidebilir. Ali’nin kendi akımı da olacaktır. Ve akım üzerine resimler yapacaktır” şeklinde konuştu.

İki yıldır resim kurusuna devam eden ve 50’ye yakın resmi olan Ali Eren mayıs ayında sergi açacağını da söyleyerek, “17-20 Mayıs’ta Primall da sergi açacağız. Tüm İskenderunluları sergimize bekliyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.