SAMANDAĞ KÜLTÜR’DE KARİYER GÜNLERİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Kültür Temel Lisesi, öğrencilerine meslekleri tanıtmak ve gelecekteki seçimlerine ışık tutabilmek adına düzenlediği “Kariyer Günleri” son hızıyla devam ediyor.

Bu hafta İç Hastalıkları Uzmanı Seçil Çalı öğrencilere mesleğinin ayrıntılarını anlattı. Tıp eğitimi ve tıp fakültelerini kazanmak için bilgi birikimlerini öğrencilere aktardığı Kariyer Günleri’nde öğrencilerin sorularına samimiyetle cevap verdi.

ÖĞRENCİLER EĞİLİMLERİ OLAN MESLEKLERE YÖNELİOR

3 yıl önce başlayan ve geleneksel hale gelen “Kariyer Günlerinde” her hafta farklı bir meslekte uzman başarılı bir konuk, öğrencilere mesleğin inceliklerini anlatarak bilgiler veriyor. Bu sayede öğrenciler eğilimleri olan meslekte akıllarına takılan konularda bilgi alırken merak ettikleri soruları da doğrudan sorabilme şansına sahip oluyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Seçil Çalı, tıp fakültesine hazırlanmanın hangi aşamalardan geçtiğini öğrencilerin nasıl ders çalışması gerektiğini anlattı. Çalı mesleği ile ilgili çalışma prensiplerini, mesai saatlerini, fakülteden çıktıktan sonra hangi bölümlere nasıl geçeceklerini ve maaş konuları hakkında sorulan soruların hepsine sıcak kanlı ve samimiyetle cevap verdi.

Öğrencilerin dikkatle dinlediği ve merak ettiği her konuyu sordukları etkinliğin sonunda konuklar katılımından dolayı teşekkür eden Samandağ ve Antakya Kültür Temel Lisesi kurucu temsilcisi Linda Girişken, Samandağ Kültür Temel Lisesi Müdiresi ŞekibeHarabalioğlu ve Rehber Öğretmen Şahiye Gümüşkatılımcı İç Hastalıkları Uzmanı Seçil Çalı’a çiçek ve plaket verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.