BAŞKAN SAVAŞ’DAN HABERTÜRK EKRANLARINDAN DÜNYAYA SESLENDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 26 Şubat Pazartesi günü Habertürk ekranlarında yayınlanan Veysi Ateş ile Sınır Ötesi programının canlı yayın konuğu oldu.

HBB Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda Hatay’ın gündemine ilişkin önemli detayları paylaşan Başkan Savaş, “Biz 6 buçuk yıldır savaşın gölgesinde yaşayan bir şehiriz. Afrin Harekatı öncesinde Suriye’de iç savaş başladığında bir telaş oldu. Çünkü bizim memleketimizin Suriye’yle bir kardeşlik bir akrabalık bağı var. Osmanlı döneminden kalma bir akrabalığımız var” ifadelerine yer verdi.

“AFRİN OPERASYONUNU DESTEKLİYORUZ”

38’inci gününe giren Afrin harekatı ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, “Afrin operasyonunu destekliyoruz. Afrin operasyonu mecburiyetten yapılan bir harekattır. Hem Türkiye’nin sınır güvenliğini hem de Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak için bu harekata gerek duyuldu. İnşallah Mehmetçik’imiz operasyonu başarıyla tamamlayıp memleketimize sağ salim geri dönecek” şeklinde konuştu.

HATAY SURİYELİ SIĞINMACILARI DA İNSANCIL ÜSLUPLA AĞIRLIYOR

Hatay’ın Suriyeli misafirlere bakışının çok insancıl olduğu vurgusu yapan sunucu Veysi Ateş, Suriyeli ve Türk vatandaşların yan yana dükkânlarda birbirleriyle saygı içerisinde gündelik yaşamlarını sürdürdükleri izlenimine vardıklarını belirtti.

Başkan Savaş, yüzyıllardır birçok mezhebe ve dine mensup insanların barış içerisinde yaşadığını ve bu durumun iç ve dış mihrakların kışkırtmalarına rağmen hiçbir zaman değişiklik göstermediğini ifade etti. Hatay halkının insan sevgisinin çok yüce olduğuna değinen Başkan Savaş, 500 bin Suriyeli mültecinin de bu insancıl üslupla ağırlandığına değindi.

Türkiye’nin eğitim, ekonomi ve ordusunun güçlü olması için çaba harcaması gerektiğine inandığını ifade eden Başkan Savaş, bu üç dinamiğin birbirini destekler nitelikte olduğuna dikkat çekti. ABD gibi ülkelerin Orta Doğu’ya dair uzun vadeli planlarının olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş Türk devletinin ve diğer Orta Doğu ülkelerinin de kendi sınır güvenlikleri ve devlet bekaları için uzun vadeli planlar yapması gerektiğine değindi.

BAŞKAN SAVAŞ BARIŞ TEMENNİSİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURDU

Başkan Savaş, Habertürk ekranları aracılığıyla Orta Doğu’da akan kanının ve gözyaşının bir an önce dinmesini ve savaşın son bulması dileklerini tüm dünyaya duyurdu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.