BAŞKAN NEHİR’DEN TUS BİRİNCİSİNE PLAKET

Published on:  /   Yorum yapılmamış

‘Türkiye’nin en zor sınavı’ kabul edilen Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) zirveye Samandağlı Dr. Yusuf Baytar  çıktı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ,Dr. Yusuf Baytar’ı başarısından dolayı tebrik ederek , Plaket  ve nice başarılara imza atma dileği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk imzalı bir kalem takdim etti.

12,664 bin doktorun uzmanlık için yarıştığı sınavda birinci olan  Dr. Yusuf Baytar , Klinik puanında 77,942263 puan aldı.

2017 Ağustos Tus sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına göre işte klinik bilimlerde birinci olan Hacettepe Üniversitesi  Tıp Fakültesi (İngilizce) Mezunu olan Dr. Yusuf BAYTAR 2017 Ağustos Tus sonuçlarına göre Temel Bilim Puanı: 76.519 Türkiye ikincisi , Klinik Bilim Puanı: 77.942 puanı alarak birinci oldu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, ” İnsanlığa en fazla desteği olan mesleklerden biride doktorluktur. Tıpta uzmanlık sınavında (TUS) Türkiye birincisi olarak bizleri onurlandırdınız. Bu başarınızdan dolayı sizleri tebrik eder;mutlu yarınlar dilerim. Sizin başarınız  hemşerilerimiz için bir motivasyon kaynağı olacaktır.  ” dedi.

Türkiye TUS Birincisi Dr. Yusuf Baytar, duyarlılığından dolayı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür ederek, gençlere rol model olduğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Dr. Yusuf Baytar: “Eğitimime Hatay’ da başladım.Sonrasında Adana Fen Lisesi’nde devam ettim .2011 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandım.Bu sene mezun oldum.Halihazırda pratisyen hekim olarak devlet hizmet yükümlülüğüne devam ediyorum.İptaller sonrası Temel Bilimlerde 107 doğru 11 yanlış,Klinik Bilimler’de 104 doğru 11 yanlış oldu.Temel Bilimler puanım 76,5 Klinik bilimler puanımda 77,9.TUS Tıp eğitiminin içeriğini sınayan bir sınav olduğu için Tıp Fakültesine başlamamızla birlikte sınava hazırlanmaya başlamış oluyoruz.Ancak özel olarak TUS’a 5. Sınıfta hazırlanmaya başladım.Tıp Fakültesine giren herkesin seçilmiş insanlar olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.Dolayısıyla herhangi biri iyi bir tempoyla çalışırsa TUS’ta derece yapma ihtimali her zaman yüksek olur.Samandağ Belediye Başkanımız sn.Mithat Nehir’e duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Başkan Nehir’in makamında gerçekleşen görüşmeye CHP Samandağ Gençlik Kolları Başkanı Burak Baytar katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.