İptal edilen kongre CHP kulislerinde gündemde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, CHP İskenderun Kadın Kollarının genel kurulunun iptalinin ardından kamuoyuna cevap niteliğinde açıklama yaptı.  Partililerin ve kadın kollarının katıldığı basın toplantısında kongrede yarışan aynı zamanda aday olan Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk ve Dr. Muhsine Korkmaz da hazır bulundu.

Kongrenin iptali ile ilgili basında çıkan yazılarla ilgili gazetecileri eleştiren İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ağır eleştirilerde bulundu.

Mansuroğlu, kadın kolları kongresinin iptalinde kesinlikle hiçbir kasıt olmadığını savunarak  Seçimin bu denli kalabalık olacağını beklemediklerini söyledi. Mansuroğlu konuşmasında;  “Bir öngörüsüzlük yaşandı orada. Kadın kolları kongresinin bu derece yoğun, katılımın yüksek olacağını öngöremedik. Orada oy kullanmak isteyen kadın üyelerimizin seçme ve seçilme hakkını yitirmesine engel olmak için kadın kolları ilçe kongremiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bunu altında kimse bir şey aramasın. Kadın kolları kongremizi ileriki günlerde daha müsait bir salonda, daha iyi koşullarda gerçekleştireceğiz.

“Birkaç gündür medyada yazılanları takip ediyorum. Hepsine cevap vereceğim. MHP’li iddialı bir arkadaşımızın, CHP’nin gelenek, görenek ve kendi düşüncelerinden uzaklaştığı yönünde, Atatürkçü ve laik çizgiden uzaklaştığı, illegal örgütlerle el ele kol kola birliktelik sergilediği konusunda bir demeci var. Bu soruyu bana soran arkadaşıma ben şunu sormak istiyorum. Bu soruyu gazeteci kimliğinle mi, partili kimliğinle mi yoksa Ak Partili belediye başkanının danışmanı kimliğiyle mi sordun? Önce bunu koyacak ortaya.

Biz Atatürkçü, laik çizgimizden Atatürk’ün inkılap ve devrimlerinden kesinlikle vazgeçmiş değiliz, bu konuda gerekirse canımızı veririz. Biz hala olduğumuz yerdeyiz. Biz Atatürkçüyüz, biz devrimciyiz, biz devletçiyiz, biz milliyetçiyiz ama onların anladığı dilde milliyetçi değiliz. Kafatasçı değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin aleyhinde oluşan her türlü belaya karşı gerektiğinde devletin, hükümetin yanındayız. En son doğu Kudüs olayını hatırlıyorsunuz. Burada Türkiye’nin bütünlüğünün sağlanması lazım, hiç kimsenin sınır çizgilerinin değişmesine taraf değiliz. Bu arkadaşlar geçmişte söyledikleri şeyleri inkar ederek bugün CHP’ye laf çarpmaya çalışıyorlar. Onların çizgisini herkes biliyor” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yerel seçimlerde İskenderun Belediyesini almaya kararlı olduklarını ve bunun için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Mansuroğlu; “Parti içi disiplin çok önemli. Bu konuda disipline verip partiden ihraç ettiğimiz bir kaç arkadaş var. Asrın buluşu olan facebook’ta yazı yazmaya devam ediyorlar. Bunları hiçbirine verilecek kredimiz yok. Emzikli sigarasından dumanlar savurarak yazı yazanlar, muhalefet üretmeye çalışanlar, bu partiden disiplinsizlik sonucu atılan arkadaşlar hepinize söylüyorum. Öyle yağma yok. Sizin istediğiniz düzen bu partide oluşmayacak.

Herkes bizi sevmek zorunda değil, hepimiz insanız hata yapabiliriz. Eleştiriye her zaman açığız. Bizi eleştirecekseniz gelin yüzümüze söyleyin, belden aşağı yazarak değil. Allah, İskenderun Belediyesine CHP bayrağını dikmeden ölmeyi nasip etmesin. Memleket elden gitmiş, düşünce özgürlüğü yok. Tamamen o zemin altımızdan kayıyor. Bütün bunlar olurken kimin ilçe başkanı, kimin delege, kimin kurultay delegesi olduğu kimin aday olduğu umurumda değil. Önemli olan birlikte bir duruş sergilemektir. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Kişiler önemli değil önemli olan CHP’dir. CHP’nin hem yerelde hem genelde iktidar olması için bundan taviz vermeyeceğiz. Parti tüzüğü müze aykırı davranan, parti üyelerimizi hakir gören, oturdukları masalardan İskenderun siyasetini dizayn etmeye çalışanlar hiç kusura bakmayın yanlışı ayıklamadıkça doğruyu bulamayız. Gereğini yapacağız bunu böyle bilin” dedi.

Toplantıya katılım sağlayanları selamlayarak konuşmasına başlayan CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Filiz Haksöz, “Bugün burada birkaç günden bugüne basından çıkan haberlerle belki de en doğru bilgiyi vermek için bir araya geldik. Ben de bu kararı veren bir kişi olarak burada olmayı ve sizin sorularınızı cevaplamayı uygun buldum” diyerek konuşmasına başladı.

Konuşmasının sonlarında da satır aralarında iptal etme kararaı ile ilgili olarak “Bunlardan hareketle biz o seçimi sonlandır saydık hiç kimsenin içine silmeyecek bir sonuç ortaya çıkacaktı.” Şeklinde kullandığı sözcükler de parti kulislerinde “hiç kimsenin içine sinmeyeceği bir seçim olacaktı” şeklinde dile getirilen söylem  de eleştiri şeklinde dile getirildi.

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de, iptal edilen kongre hakkında yaptığı açıklamada; “Bizim tüzüğümüzde Kadın Kolları ve gençlik kolları ana kademenin yan kollarıdır. Bizlerin seçimi ana kademede olduğu gibi İlçe Seçim kurullarından gelen görevlilerle yapılmaz. Biz seçimi ilçe yönetimi ile birlikte yaparız, onların gözetiminde, denetiminde yaparız. Dolayısıyla o gün ilçe yönetimi ile başladığımız seçimde seçimin sonlarına doğru bir çözümsüzlük yaşandığından ben hem Divan Başkanı olarak hem il kadın kolları başkanı olarak ilçe örgütünün de görüşünü olarak iptal kararı aldım. Bu konuda da genel merkezden en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Zira aldığım kararın gerekçeleri yerindeydi. Siyasi nezaket ve hiyerarşiye birebir bağlı bir partiliyim. İl Başkanı isem, Divan Başkanı isem, o gün gelişen koşullara, olumsuzluklara göre inisiyatif alabilmek ve yetkimi kullanmak durumundayım. Bunu yapmayacaksam il başkanı olmak gibi bir lüksüm olmamalı. Bu yeri de işgal etmemem gerekiyor.” Dedi. Haksöz’ün konuşması toplantıya katılanlar tarafından alkışlandı.

Alkış sonrasında konuşmasına devam eden İl Kadın Kolları Başkanı Haksöz, konuşmasına şöyle devam etti:

O gün birçok kişi mağdur oldu bunun farkındayız. En çokta üyelerimiz mağdur oldu. Onlar adına gerçekten üzgünüm. Ancak şu var Bizler o gün bir öngörü sözlük yaşandı. Yalnız kendi açımdan söylemiyorum öngörüde bulunamadığımız bir hususta kusurdan ya da kasıktan bahsedilemez. Çünkü bugüne kadar kadın örgütümüz de bu derece kalabalık bir seçim yaşanmadı. Ve bunun yaşanacağını da bilme imkânımız mümkün değildi üyelerimiz Belki de orada en kabart siz ve en Mağdur olan kişiler onlarda Zira bu insanları oraya gelirken öyle bir kalabalıkla karşılaşacaklarını bilmiyorlardı Bizler adaylarımızın kaç kişiye ulaşacağını kaç kişiyi taşıyacağını da bilmediğimizden orada gelen kişilerin kaç kişi olacağını da öngörebilmemiz imkansızdı.  Bir iletişim sorunu yaşadık.  İletişimsizlik nedeniyle ne adaylarımız burada kasıtlı ya da kusurlu ne üyelerimiz kasıtlı ya da kusurlu, ne de biz divan kurulu ya da ilçe yönetimi kasıtlı ya da kusurlu. Bunlardan hareketle biz o seçimi sonlandır saydık hiç kimsenin içine silmeyecek bir sonuç ortaya çıkacaktı.

Adayların Mademki üyelerimiz bu kadar duyarlı davrandı adaylarımız bu kadar duyarlı davrandı Bu gö v alma konusunda o zaman bizlere de düşen bu duyarlılığa duyarlılıkla karşılık vermek vermek olacaktı.  Bu sebeple de iptal kararı aldık Zira daha sağlıklı koşullarda seçim yapmak zorundaydık Bunun iki tane yönü var Madem Sizler bu kadar önem veriyorsunuz o zaman seçmenin gerçek iradesini Özellikle de kadın üyelerimizin gerçek iradesini yansıtan bir sonuç almamız gerekiyordu. Ve o gün O seçimin sonucunda malesef böyle bir sonucu alamayacaktık. Ve kimsenin içine silmeyecek de bunun ikinci bir yanı var Bu dönem Önümüzdeki dönem partimizin Belki de Cumhuriyet tarihinde yaşayacağı en önemli dönemlerden birisidir Hatta en önemli dönem diyebilirim zira  birincisi yerel seçim İkincisi de rejimin oynanacağı genel seçimler yapılacaktır yerel seçimler de bir hedefimiz var. Daha çok belediye almak ve bunların en başında İskender de koyduk zira yerel seçimlerde sonuca ulaşacak en yakın ilçemiz İskenderun ve bunu almak için de çok ciddi bir CHP örgütüne ihtiyacımız var. Bu işi üstlenecek kişileri ihtiyacımız var hemen akabinde 2019’da rejimin oynanacağı genel seçim geçireceğiz ve bu seçimler denk geldiği takdirde arkadaşlarımız iki yıllık değil de belki de 3 yıl ona seçilmiş olacaklardır Zira seçim kararı alındıktan sonra kongre yapmamız imkânsız olduğundan 2019’da kongre yapmayacağız ve arkadaşların 3 yıl görev yapmak zorunda kalacaklar böyle önemli görevleri üstlenecek kişileri seçerken de bizim titizlikle hareket etmemiz gerekiyor. Bu nedenle o gün iptal kararı aldık. Önümüzdeki günlerden biri için karar alıp yeniden daha sağlıklı koşullar oluşturarak CHP Kadın üyelerimizin içinde sileceğim sonucu almak ve akabinde ilçe yönetiminde gençlik kolları ile bir bütün olarak ciddi bir çalışmanın içine girmeyi hedeflemeyi planladık bu konuda anlayışınız sığınıyoruz teşekkür ediyoruz.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.