“Gelin menzilcilerin kadrolaştığı iddialarını araştıralım”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da CHP İl Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmelere dair bir basın açıklaması yapan  CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran hükümete yaptığı çağrıda: “Gelin menzilcilerin kadrolaştığı iddialarını araştıralım” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran temasları kapsamında bulunduğu Hatay’da CHP İl Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmelere dair yaptığı basın açıklamasında; öne çıkan başlıklar ve kısa özetleri şöyle:

“Yeni Paralel Yapılanmalara Fırsat Vermeyelim”

Cankurtaran, son dönemlerde başta Menzilciler olmak üzere bazı tarikatların devlet içinde FETÖ’den boşalan yerlerde kadrolaşmaya çalıştıkları iddialarını hatırlatarak, “AKP, CHP’nin 2005 yılında FETÖ’nün faaliyetlerinin araştırılması önerisini reddetmişti, sonuçlarını 15 Temmuz’da gördük.  Gelin birlikte geniş yetkili bir komisyon kurup başta Menzilciler olmak üzere diğer tarikatların da kadrolaştığı iddialarını araştıralım. İddialar doğru değilse açıklarız. Yoksa gelecekte bir kez daha kandırıldık yalanının arkasına sığınmayın. ” dedi.

“Trump, Kendini Patron, Dünya Ülkelerini De Çalışanları Sanıyor”

BM Genel Kurulu’nda alınan Kudüs kararını da değerlendiren Cankurtaran, “İş dünyasından siyasete atılan Trump bazı alışkanlıklarını bırakamamış. Kendini patron, dünya ülkelerini de çalışanları sanıyor. Sanki emrini dinlemeyen çalışanlarını işten çıkarır gibi karşı çıkan ülkelere desteği kesmek gerektiğini söylemesi ciddi bir tepki yarattı” diyerek AKP hükümetine şu uyarıda bulundu:

“Erdoğan’ın Küresel Liderliğini Kanıtlamak İstiyorlarsa KKTC’yi Tanıtsınlar”

“AKP hükümeti bu konuyu bir iç siyaset  malzemesine de dönüştürmemeli. AKP Sözcüsü Mahir Ünal, BM’nin kararını ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küresel liderliği tescillendi’ diye açıklamış.  Şimdi bu durumda  AB ülkeleri de mi Erdoğan için mi ABD’ye karşı çıktı. Filistin tüm insanlığın sorunu. Şayet Erdoğan’ın küresel liderliğini tescillemek istiyorlar ise KKTC’yi tanıtsınlar işte o zaman inanırız.”

“AKP, Hayatı Kolaylaştırmadı, Sadece Borçlanmayı Kolaylaştırdı”

Ekonomideki gelişmelere de değinen Cankurtaran, “Asgari ücretlinin alım gücü ise 82 gıda ürünü karşısında adeta eridi.. AKP iktidarında hayatı kolaylaştırmadı sadece borçlanmayı kolaylaştırdı. Bugün Türkiye’de 31 milyon kişi bankalara borçlu.  Yani çocukları yaşlıları saymazsak neredeyse herkes borçlu. İnsanların 10-20 yıl borç ödeyerek ev almasını bile kendi başarıları gibi yansıtıyorlar. Türk halkını bu borç sarmalından kurtaracağız”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.