OSBÜK Akdeniz Bölge toplantısı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

OSBÜK’ün Akdeniz Bölgesi’nde yer alan OSB’leri kapsayan istişare toplantısı, OSB başkan ve bölge müdürlerinin yanı sıra iki bakanının da katılımıyla gerçekleştirildi. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü toplantıda, sanayicilerin Torba Yasa’da ile ilgili bazı taleplerini dile getirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lüfti Elvan’ın katıldığı OSBÜK Akdeniz Bölge toplantısına, 50’yi aşkın OSB başkanı ve 70 civarında bölge müdürü katılım gösteriyor. Sanayicilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda söz alan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerdeki tesislerin birden çok işletmeye kiraya verilebilmesiyle ilgili, daha kapsayıcı bir düzenleme talebinde bulundu.

Protokol konuşmasıyla başlayan toplantı, oturum ve firma ziyaretleriyle devam ediyor. TGB camiasından yöneticilerin katıldığı toplantıya, bölge sanayicileri de yoğun şekilde iştirak ediyor. Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, OSB yöneticileri bakanlara sorun ve taleplerini iletme imkanı buluyor. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ve OSBÜK Yönetim Kurulu üyelerinin tam kadro katıldığı toplantının verimli geçmesi hedefleniyor.

YÜKSELEN SANAYİ ÜSSÜ

Toplantıda konuşan Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli, Üretim Reform Paketi’nin yasalaşmasına katkı sağlayan Dr. Faruk Özlü ve Lütfi Elvan’a teşekkür etti. Mersin Tarsus OSB’nin genç bir OSB olduklarını ifade eden Tekli, bölge olarak yükseliş halinde olduklarını ve bölgeye olan ilginin her geçen gün arttığını kaydetti. Tekli, bölgede 170 sanayicinin faaliyet gösterdiğini ve tam doluluk oranında olduklarını belirterek, 3’üncü genişleme alanı ilgili çalışmayı tamamlanma aşamasına geldiklerini ve bu bölgede 5 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi. 4 ve 5’inci bölgeyi hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını dile getiren Tekli, talebin oldukça fazla olduğunu söyledi.

YENİ MARMARA

Mersin TSO Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye’nin yeni bir “Marmara” ihtiyacı olduğunu söyledi. Akdeniz bölgesinin bunun için alternatif olduğunu ifade ederek, “Bölgemizin küçük dokunuşlara ihtiyacı var. Sanayi alanlarıyla ilgili sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda bakanlıklarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

“BURASI AİLE MECLİSİ”

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, bundan önce Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde 25 şehirdeki 111 OSB ile bir araya geldiklerini, bugün de Akdeniz Bölgesi’ndeki 8 şehirdeki 28 OSB ile bir arada olduklarını söyledi. Böylece 5 ayda 33 şehirde 139 OSB ile bir araya gelmiş olduklarına dikkat çeken Kütükcü, “İnşallah önümüzdeki yıl sonuna kadar Türkiye’deki tüm OSB’lerle buluşmuş olacağız. Ben bu toplantıları çok önemsiyorum. Çünkü burası bir aile meclisi. Burada sorunlarımızı, beklentilerimizi, Sayın bakanlarımızın huzurunda açıkça ifade etmek, edebilmek çok kıymetli. Zira bu bizim son yıllardaki en önemli kazanımımız. Bizi dinleyen, anlayan, çözüm odaklı bakan, bakanlarımız ve hükümetimiz var. Sadece bu yıl elde ettiğimiz kazanımlar bunun en önemli göstergesi” dedi.

MİLAT YILI

2017’nin OSB camiası için bir milat olduğunu dile getiren Kütükcü, sadece Üretim Reform Paketi ile OSB’lerin üzerinden 1 milyar liralık yük alındığını söyledi. Kütükcü, “Yıllardır ödediğimiz TRT payı, emlak vergisi gibi pek çok yükten kurtulduk. Biz bu parayı bu yıla kadar ödedik, şimdi ödemeyeceğiz. Ne mi yapacağız? Bu parayı yatırıma, üretime harcayacağız. OSB camiasını daha güçlü, daha rekabetçi kılacağız. Başka ne mi oldu bu yıl? OSBÜK, özel hukuk, tüzel kişilik kazandı. Böylece OSB’lerimizin temsil kabiliyeti arttı. Şimdi gündemimizde teknik kolej meselesi var. Bakanlığımız ve OSBÜK işbirliğiyle her OSB’mize teknik kolej kazandırarak, insan kaynağımızın hem niteliğini hem de niceliğini artırmak istiyoruz” diye konuştu.

“CAMİANIN AĞABEYİ”

Bakan Özlü’ye seslenen Kütükcü, “Siz OSB camiasının ağabeyisiniz. Ne zaman sorunlarımızla birlikte kapınızı çalsak, çözüm ürettiniz. Allah sizden ve üretim camiasının yanında olan herkesten razı olsun” dedi.

KAPSAYICI DÜZENLEME TALEBİ

Kütükcü, yeni çıkan torba yasada da, 1 Temmuz’a kadar yapı kullanma izni alan pek çok OSB’nin kiralama ile ilgili sorununun çözüldüğünü anlatarak, “Ancak biz bu konuda camia olarak, OSB’lerimizin tamamını kapsayan, ortak bir düzenleme talep ediyoruz. Ayrıca sanayi işletmelerimizde çekme mesafelerine sadık kalınarak, emsalin 2’ye çekilmesini ve dikey yapılaşmaya izin verilmesini istiyoruz. Bu konularda da yanımızda olacağınızdan eminiz” değerlendirmesini yaptı.

 

İŞTE DAVETLİ OSB’LER

ADANA

Adana Hacı Sabancı OSBKozan OSBCeyhan OSB,

ANTALYA

Antalya OSB,

BURDUR

Burdur OSBBurdur Bucak OSB, Burdur II. OSB,

HATAY

Antakya OSB, Hatay İskenderun II. OSB,

Hatay Erzin OSB

Hatay Payas OSB,İskenderun OSB,

Hatay Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) OSB,

Hatay Kırıkhan OSBHatay Hassa OSB,

ISPARTA

Isparta Süleyman Demirel OSBIsparta Yalvaç OSBIsparta Deri İhtisas ve Karma OSB,

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş OSBElbistan OSBTürkoğlu OSBKahramanmaraş Tekstil İhtias OSB,

MERSİN

Mersin Tarsus OSB, Silifke OSBMut OSB,

OSMANİYE

Osmaniye OSBKadirli OSB.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.