Bilgi birikimi ve eğitimin harmanlandığı yer: Engin Branda

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Fabrikada çalışmak oyun oynamaktan ve ders çalışmaktan daha çekici idi sekiz yaşındaki Engin için. Çocukken oyun oynamak için sokakları değil, fabrikayı tercih etti. Aldığı üniversite eğitimi ile de Engin Branda’nın ufuklarını genişletme yolunda adımlar atmaya başladı. Kendi deyimi ile yer süpürerek başladığı branda işini üniversitede aldığı endüstriyel elektronik eğitimi ile taçlandırarak mesleğinde yol alan Engin Branda’nın genç yöneticisi Engin Alkaya, boş  zamanlarda soluğu babası Ergün Alkaya’nın fabrikasında aldığını anlattı.

“Hatay’ın tüm ilçelerinde varız”

Engin, Alkaya, “Benim için çalışmak oyundu. Ders çalışmayı çok sevmezdim. Benim için çalışmak derslerden daha çekiciydi. işimizi severek yapıyordum. Bu gün de yaptığımız işi çok seviyorum. Başarmak için çalışmak gerek ben çalıştım. Başardım. Bir meslekte başarılı olmak için neler yapmalı diye sorarsanız, insan emin adımlarla ilerlemekle başarılı olur. Yüksek yere atlayamazsınız, düşersiniz.  Azimli ve sabırlı olmalı, başarı merdivenlerini tek tek çıkmalı. Çalıştıkça başarı gelir. Tentecilik sektöründe teknoloji oldukça ilerledi.  Önceleri manuel olarak yaptığımız tenteler artık kalmadı. Yaptığımız çalışmalar dijitale döndü. Üniversite eğitiminde Endüstriyel Elektronik okumam yaptığım işte artıları da beraberinde getirdi. Engin Branda olarak, istikrarlı yapısından taviz vermeden, doğruluk ve güvene değer kalıcı hizmet vermeye devam ediyoruz. Biz Engin Branda olarak Hatay’ın tüm ilçelerinde varız” dedi.

Brandada da moda trendi hakim

Tekstilde olduğu gibi modanın branda sektöründe de belirleyici olduğunu anlatan Engin Alkaya, tentecilikte tercihlerle ilgili şunları söyledi:

“Evlerde körüklü tente dediğimiz tenteler daha çok tercih ediliyor. İşyerlerine ise mafsallı tenteler, restoranlarda ise hareketli tenteler tercih ediliyor. Müşterinin renk tercihi ise geçen yıl bordo bu yıl da sarı renkleri yoğun olarak kullandık. Kısacası bizim sektörde de moda trentler oluyor. 15 yıldır bu işin içindeyim bugüne kadar sarı tercih edilmemişti. Bu yıla kadar tercih edilmeyen sarı bu yıl tercih edildi.”

Engin Branda’nın kurucusu Baba Ergün Alkaya, 17 yaşında başladığı branda işindeki tecrübesini yüklenerek 1992’de oğlu Engin’in adına 40 metre karelik bir alanda firmayı kurdu. Kurulduğu günden günümüze kadar teknolojiyi yakından takip ederek bu günlere gelen Engin Branda,  müşterilerine daha kaliteli hizmet ve daha hızlı üretim için gayret gösteriyor. Bugün bir dönüm alanda üretim yapan Engin Branda, ikisi İskenderunda biri Antakyada olmak üzere 3 ayrı şube ve 1 üretim merkezi ile müşterilerine hizmet veriyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.