Sağlık Alanında Alternatif Görüşler İSTE’de tartışıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Alınan tüm önlemlere rağmen her geçen gün artmaya devam eden ve tam olarak çare bulunamayan hastalıkların sebeplerinin tartışıldığı“Mahşerin 5 Atlısı”adlı konferansa katılım yoğun oldu.

 

Herbalist Recep Ekinci ve Melis Doğantan’ın sunumuyla gerçekleşen konferansa; ev sahibi olarak İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin ile akademisyen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

 

Yapmış olduğu sunumda; “Paraben, Formaldehit, Asetaldehit, Glutamat ve Kortizol-Kortizon’uMahşerin 5 Atlısı olarak nitelendirilen Recep Ekinci; “İnsan vücuduna gerek ilaçlar, gerekse plastik ve sentetik maddeler aracılıyla geçen bu 5 madde hücrelerin yapısını bozmakta, tümör ve kansere sebep olmaktadır. Bilindiği üzere herhangi bir hücrenin veya hücre gruplarının, organizmanın kontrol mekanizmalarının tesirinden çıkıp hızlı ve anormal bir çoğalma ile ortaya çıkan kitlelere tümör veya halk arasında ‘ur’ diyoruz, yine organ veya dokudaki bu hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasının kötü huylusuna da ‘kanser’ diyoruz. Mahşerin 5 atlısı olarak nitelendirilen ve günümüzde diş macunundan mobilyalara, perdelerden halılara, mutfağımızda kullandığımız yemek tabaklarında ve daha birçok tüketim ürününde, ürünlerin kullanım süresini uzatmak için kullanılan bu maddelerin, bilinçsiz tüketimi büyük tehlike arz etmektedir. Sağlıklı bir yaşam için, bunları hayatımızdan çıkarmalıyız veya bunların kullanımını en azından izin verilen asgari seviyelere düşürmeliyiz” dedi.

 

Konuşmasında Uzakdoğu tedavi yöntemlerinden örnekler veren Melis Doğantanise; “Batı tıbbı rahatsızlıklara lokal olarak yaklaşır, doğu tıbbı ise genel yaklaşmaktadır. Rahatsızlık meydana geldikten sonra müdahale hem zor hem de başarması zor bir süreçtir, ama Uzakdoğu tedavi yöntemleri yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğinden her an için vücudumuzu dinleyerek rahatsızlık başlamadan çözmeyi amaçlamaktadır. Dilimiz ve yüz hatlarımız bize rahatsızlıklarımızın sinyallerini vermektedir. Önemli olan onu okuyup müdahale etmektir” dedi.

 

Katılımlarından ve vermiş oldukları bilgilerden dolayı Recep Ekinci ve Melis doğantan’a teşekkür eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay  Dereli’nin konuşmacılara çiçek takdiminin ardından program verilen davetiye ile sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.