Şanverdi: İdlip’de Askerimize başarılar diledi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İdlib kentindeki ‘çatışmasızlık bölgesi’ hazırlığı için Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor.

Cilvegözü’nün kuzeyinde, İdlib bölgesinde yer alan sınır duvarlarının bir bölümü olası operasyon öncesi kaldırıldı.  Edilinen bilgiye göre, bölgede bulunan sınır duvarlarının bir bölümü, operasyonda askeri araların geçiş noktası olarak kullanılmak amacıyla bu sabah saat 06.00’dan itibaren kaldırılmaya başlandı. Bölgede ciddi bir hareketlilik olduğu bildiriliyor.

Türkiye, Rusya ve İran arasındaki anlaşma çerçevesinde bazı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Suriye’nin İdlib iline intikalinde hazırlıkları tamamladı. Dünden itibaren Türkiye üstünden İdlib’e giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri yolu açarak ilerliyor. Reyhanlı-İdlib arasındaki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki hoparlörlerden de İstiklal Marşı’nın yanı sıra Çanakkale türküleri ve çeşitli kahramanlık şiirleri çalındığı gelen haberler arasında.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi Twetter’dan Türk askerlerine başarılar diledi.

h.şanverdi_twet

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.