8. Aba Güreşi Dünya Kupası Sahiplerini Buldu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası 8. Aba Güreşi Dünya Kupası şampiyonası Hatay’da yapıldı.

3 Eylül Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde bulunan mersahta gerçekleşen şampiyonaya Azerbaycan’dan Yunanistan’a Moğolistan’dan Danimarka’ya kadar onlarca ülkeden yüzlerce sporcu katıldı.

Sporseverler Konserlerle Keyifli Dakikalar Yaşadı

60, 70, 80, 90 ve 90+ olmak üzere toplam 5 kategoride gerçekleşen müsabakalar seyir zevki yüksek maçlara sahne olurken, müsabakalar öncesi konser veren Hataylı sanatçılar Yunus Bülbül ve Gökhan Güney sporseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

Karşılaşmanın açılış seremonisinde konuşan Federasyon Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, şampiyonanın 8. kez düzenlenmesinde büyük pay sahibi olan HBB Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti ve katkılarından ötürü şilt hediye etti.

5 bin yıllık ata sporunun gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük çaba harcayan ve her yıl düzenlenen ulusal ve uluslararası şampiyonaları sporseverlerle buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, turnuvanın 8 yıl önce kurdukları bir hayalin gerçekleştiğinin en büyük kanıtı olduğunu ifade etti. Şampiyonayı izlemeye gelen tüm güreşseverlerin Kurban Bayramı’nın kutlayan Başkan Savaş, meydana çıkıp güreşen tüm sporculara başarılar diledi ve katkılarından ötürü Güreş Ağası Nuri Uysen’e şiltini takdim etti.

Çekişmeli Maçlar Güreşseverlere Unutulmaz Anlar Yaşattı

Renkli ve bir o kadar çekişmeli maçlara sahne olan şampiyona ağaç güreşi adı verilen sporun gösteri maçı ile başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen başarılı güreşçiler, sporseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Tribünleri hıncahınç dolduran Hataylılar, dünyanın en yetenekli güreşçilerini izlerken, HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ile eğlendi.

Kentte Barış Ve Kardeşlik İklimi Hâkim

Karşılaşmalar devam ederken HRT Akdeniz TV’nin canlı yayın konuğu olan turnuva hakkında düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Savaş, ata sporu olan aba güreşinin artık tüm dünyada tanındığını belirtti. Farklı coğrafyalardan onlarca sporcunun barış ve kardeşlik adına Hatay’dan tüm dünyaya mesaj verdiğinin de altını çizen Başkan Savaş, “Biz istiyoruz ki gençlerimiz sanat ile spor ile ilgilensin kültür varlıklarımızı bilsin ve bu alanlarda kendi yeteneklerini geliştirsin. Gençlerimizin spor yapabilecekleri alanlar yaratıyoruz ve onlar için kurduğumuz takımlar, şu anda başarıdan başarıya koşuyor” diyerek son olarak kentte barış ve kardeşlik ikliminin gelişmesi için çaba harcamaya devam edeceklerini ifade etti.

Ülke Klasman Listesinde Türkiye Zirvede

Heyecan dozu yüksek karşılaşmalar sonrası 60 kiloda Türkiye’den Fatih Önalan, 70 kiloda İran’dan İbrahim Valitan, 80 kiloda Bulgaristan’dan Ivan Stetenov, 90 kiloda Moğolistan’dan Munkhjargel Erdenekkhul ve 90+ kiloda İran’dan Kalantarian Muştaba şampiyon olurken ülke klasman listesinde Türkiye zirvede yer aldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.