TAJEV’den 2500 kişiye Jinekolojik Tarama

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Sadece Benim İçin” adı altında 08-09 Eylül tarihleri arasında Hatay’da eğitim ve tarama çalışmaları gerçekleştirecek.

Toplumda farkındalığı arttırarak, jinekolojik hastalıklara daha çok önem verilmesini amaçlayan Türk-Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV), Hatay’da eğitim ve kadın sağlığı için ücretsiz taramalar yapacak. 08-09 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek “Sadece Benim İçin” projesi kapsamında 500’ü kadın olmak üzere, aile fertleri ile 2500 kişi sağlık kontrollerinden geçirilecek. 2 gün sürecek etkinliklerde ayrıca jinekoloji alanında Türkiye’nin önde gelen jinekologları eğitimler verecek.

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, ilki 2008 yılında Bingöl’ de başlayan “Sadece Benim İçin” projesi ile bugüne kadar 5 bölgede 2000 kadına ulaştı.

Proje kapsamında bilgi veren TAJEV Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, bu projeyle anne ve bebek ölümlerini azaltmayı, başta meme kanseri ve genital kanserler olmak üzere çeşitli hastalıklarda, erken teşhisin önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

TAJEV Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü sözlerine şöyle devam etti: ‘ Sosyal sorumluluk projemiz ile Türkiye’nin her bölgesine ulaşmayı amaçlıyoruz. Kadın sağlığı çok önemli bir konu, özellikle kadınlarımızın sağlıklı olması ile sağlıklı ve bilinçli çocuklar yetişebilir. Kadın sağlığında farkındalığı arttırmalıyız. Proje kapsamda; önce bölge halkına eğitim verilmesi, sağlık taraması, ebeler, hemşireler ve pratisyenlere eğitim ve ihtiyacı olan kurumlara tıbbı cihaz veya elektronik ürünün bağışı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde farklı bölgelerde bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.’

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.