G. Antep’de Hassa Tüneli hareketliliği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin Suriye ve Orta Doğu’ya açılan kapısı Kilis’te hazırlıkları tamamlanan Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, her geçen gün yatırımcının ilgisini daha çok çekiyor.

 

6. bölgede yer alan ve yatırımcıya ücretsiz yeri tahsisi, KDV istisnası, çeşitli vergi indirimleri, sigorta primi ve gelir vergisi muafiyeti gibi avantajlar sağlayan Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’de, yer tahsisi için şu ana kadar bin 900 yatırımcı müracaatta bulundu.

Kilis’te yatırım yapmak isteyen sanayiciler, özellikle Hassa-Dörtyol tünel bağlantılarının da tamamlanmasıyla İskenderun Limanı’na daha kısa sürede ulaşabilecek.

 

Polateli- Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, nitelikli sektör yatırımlarının toplandığı bir havuz olacak. Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, OSB’nin lokasyon artısıyla kazanmak isteyen yatırımcı için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Polateli Tekstil İhtisas OSB’nin, Gaziantep’teki 4 OSB’den 4 kat daha büyük alana sahip olduğunu dile getiren Öndöş, OSB’deki yatırımlar tamamlandığında 100 bin kişinin istihdam edilebileceğine dikkat çekti. Öndeş, “Burası stratejik açıdan da çok önemli. 80 kilometre sonra denizdesiniz, 20 kilometre sonra Orta Doğu’dasınız ve 40 kilometre sonra havaalanına gidebilirsiniz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.