“Kardeşlik İftarı Buluşması” Etkinliği Düzenlendi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Kaymakamlığı, Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğinde, ilçede geçici olarak barınmakta olan Suriyeli vatandaşlar ile ilçede ikamet eden yerli nüfusu bir sofrada buluşturmak amacıyla“Kardeşlik İftarı Buluşması” Belen Atatürk Parkında düzenlendi.

Kardeşlik İftarı Buluşması’na Kaymakam Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Uluslararası Göç Örgütü (Iom) Hatay Saha Koordinatörü Cemil Carcar İle Erişim Projesi Takım Lideri Ekin Ekici, İlçe Müftüsü Adem Cankurt katıldı. Yemek öncesi Suriye uyruklu bir misafir tarafından Kur’anı Kerim tilaveti, akabinde Kanuni Sultan Süleyman Camii İmam Hatibi Hasan Şahan’ın yemek duası ile başlayan program, yemek sonrası duanın yapılması ile devam etti.

Takım Lideri Ekin Ekici’nin yaptığı açılış konuşmasının akabinde Belediye Başkanı Vurucu bir konuşma yaparak; organizasyona katkılarından dolayı Kaymakam Aydın’a ve IOM yetkililerine teşekkür ederek, bu aziz milletin ecdattan aldığı kültür ve mirası bugün ülkemizde devam ettirdiğini görmekten gurur duyduğunu, bu milletin ensar olduğunu, birlik ve beraberliğimizi bozmadan kardeşçe yaşamaya devam edeceğimizi ifade etti. Konuşmasının ardından organizasyona yapmış olduğu katkılardan dolayı IOM Hatay Saha Koordinatörü Cemil Carcar’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak Belen’de yaşayan misafirler ile iftar sofrasında buluşturulan vatandaşların Kardeşlik duygularının pekiştirildiği “Kardeşlik İftarı Buluşması” etkinliği,çocuklar için hazırlanan tiyatro gösterilerinin izlenmesi ile sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.