Kimyevi Maddeler Ve Mamulleri Sektör Kurulu Tayseb’de Bir Araya Geldi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük serbest bölgelerinden TAYSEB-Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde bir araya geldi.

 

24 Mayıs 2017 tarihinde, Tayseb-Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu ve Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektör Kurulu toplantılarının ardından, TAYSEB Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Erdemir, İşletme Müdürü Yusuf Dinçsoy ve MESBAŞ Genel Müdürü Edvar Mum tarafından tanıtım sunumları yapıldı.

 

3 kıta arasında önemli bir kavşakta yer alan Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde yatırım yapan firmaların Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına ulaşımının gayet kolay olduğunu belirten TAYSEB yetkilileri, buradaki firmaların serbest bölge teşviklerinin yanı sıra lojistik ve stratejik açıdan da önemli avantajlara sahip olduğunu dile getirdi.

 

AKMİB ve İKMİB üyelerinden oluşan 33 ihracatçı firmanın temsilcisi, Serbest Bölge mevzuatı ve TAYSEB ile ilgili bilgilendirici sunumların ardından bölgeyi gezerek incelemelerde bulundu.

 

AKMİB Yönetim Kurulu Başkanı A.Uğur Ateş ve İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz toplantılarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, sektör temsilcileri ile gerçekleştirilen buluşmaya yaptıkları ev sahipliğinden ötürü TAYSEB Kurucusu ve İşleticisi A.Ş yetkililerine teşekkürlerini iletip, üretim ve yatırım avantajı nedeniyle serbest bölgelerin önemini dile getirdiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.